•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Az óvodajele kihat az életére is: Orsi, a szívlelő lány

Szabó Orsi (32) egy különleges képességekkel megáldott ember, akinek hatalmas képzelőereje van gyermekkora óta. 

A természetben, a felhőkben, tésztában, levesben, szinte mindenütt szívformákat vesz észre. Néhány éve úgy döntött, ezeket lefotózza, és készített is hozzá egy Instagram-oldalt. Így "találkoztunk"...
Egy volt újságíró, főiskolabéli ismerősöm, Milán (ma már gyermekeknek szóló könyveket ír - a szerző) Facebook-oldalán pillantottam meg egyszer egy nagyon kedves bejegyzést. Ez idestova egy éve lehetett, de szívekről szólt, én pedig posztoltam neki egy fotót. Magam is szinte "mindenhol" - betonban, virágokban, ételekben - szíveket látok. Akkor ajánlotta a Szívleltár nevű Instagram-oldalt, amelyet a nagyon bájos felesége, Orsi működtet. Akkor nem is gondoltam, hogy másnak is van ilyen "hóbortja". Megfogott az oldal, s a fotók is, a lány "szeme" a fotózáshoz - ha még ő úgy is érzi, hogy nincs érzéke hozzá. Pedig hamarosan láthatjátok, hogy igenis van... Ezek mind-mind a sajátjai: egyszerűen fantasztikusak, nem igaz?!

Ő a harmadik "sorstársam", akit "ismerek": Drew Barrymore színésznőről néhány esztendeje tudtam meg, hogy a hobbija hasonló, mint az Orsié. A "véletlen" szíveket részesíti előnyben, akár a 32 éves anyuka, aki egyébként gyermekekkel foglalkozik tíz éve, jelenleg pedig a kisfiával van otthon. 

- Egészen kicsi korom óta látom mindenütt a szíveket, sőt, rajzoltam is ezeket. Ja, és jut eszembe, még az óvodajelem is szív volt! Színes ceruzával alkotok leginkább, ezt még a mai napig is űzöm hobbiból - osztja meg velem a fiatal anyuka, akivel a minap vettem fel a kapcsolatot. A Milán által említett oldal nevére - amit elkezdtem korábban követni - már nem emlékeztem, ám a napokban láttam egy "szívfotót". Magam is küldtem neki párat. Szívesen közzé is tette azokat itt, ez a Szívleltár (A link a cikk végén látható - a szerző). Gondoltam, készítek vele egy cikket. (Megjegyzés: a 11+1 rovatunkba szántam az írást, aztán rájöttem, jobban illene a Szívlelőbe - melynek nevét ráadásul én találtam ki. Rokonlelkek lennénk?! Nincsenek véletlenek.)

Megtudom: a nagypapája festő, s a családban, rokonságban többeknek van érzéke a művészetekhez, a rajzoláshoz. A szíveket meglelő lány bevallása szerint neki nincs, viszont nagy képzelőerővel rendelkezik, s már gyermekkorában is szíveket, állatokat vett észre a felhőkben. Mára ez a képessége fejlődött. 

- A véletlenszerűeket kedvelem a legjobban. Amikor például kávét főzök, netán valamilyen ételt, sokszor kialakul bennük egy szívalakzat. Ilyenkor mindig mosolyra görbül a szám. Egyre több ilyen kis "apró örömöt" érzékeltem egy idő után, és úgy döntöttem, fotózni kezdem őket. Így jött a Szívleltár ötlete is. Sok ismerősöm csatlakozott: ők is küldenek nekem mobilképeket (Orsi csak telefonnal fotózik - a szerző), ezeket is megosztom. Természetesen úgy, hogy megjelölöm az Insta-profiljukat is.

Megesett vele, hogy például a kávéban lévő habban, netán a húsleves zsírjában vett észre "ketyegőt". Ám elmesélte azt is, hogy a férjére is "ráragatt" ez a "dili" - ahogyan a tisztaszívű édesanya fogalmaz -, s olykor ő is lencsevégre kapja ezeket. 

- Alapjában véve vidám vagyok, de olykor azért rám tör a szomorúság. Milánnal sokszor sétálunk ugyanazon a helyen. Valamelyik nap kétségek gyötörtek, ezekről beszéltem neki. Egy fa tövében fekvő kőre egyszercsak rámutatott: "Nézd!". Valaki ráírta, hogy kétség, de nem is akárhogyan: két-s-ég. Nem szeretném ezt misztifikálni, de amolyan jelzésnek vettem, és az írásmódot is... - mondja mosolyogva. 

Orsi képeslapokat is szeretne készíttetni a fotóiból, s talán majd a rajzaiból is. Egyébként is szeret levelezni, képeslapokat küldeni - nemcsak alkalmakra, hanem leírja a gondolatait a barátainak, s hagyományos úton, postán küldi el azokat. 

Érdemes ránézni az oldalára, s ha van kedvetek kövessétek őt, s ha hasonló "apróságokat" vesztek észre, küldjetek neki bátran fotókat! 

https://www.instagram.com/szivleltar/