•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nők, mindannyian
    • Fenomena – Nőiesen okos, okosan nőies
728 x 90

Ő ki? Mi = ő. Alapok 2. rész

S ha a csendben jól figyelsz az Alkotó hangja csendül fel egy harmonikus  multiverzális szimfóniát alkotva (az ego zakatoló zaja helyett) a csendben. S az ott elhangzó tanácsokból, útmutatásokból fogod tudni, hogy gondodat viseli a Gondviselő.

Minden, ami az életünkben van, az tőlünk ered és hozzánk ér vissza is. Hisz az ér (a legkisebb folyóvíz) is az eredőjéből, a forrásából táplálkozik. Mi is ezt tesszük. Az ember forrása a lelke. S a lelke forrása a szelleme. A Nagy Szellem (ahogyan az indiánok is nevezték és tudták) az eredeti Teremtő. S az indiánok tudták, hogy ha leöltek egy állatot vagy leszedtek egy virágot, akkor annak a lelkétől engedélyt kellett előtte kérni. Mert a természet minden része az egésznek. Ter (teremtett) + mész (mozgó)

 + lett (létrejött). A semmiből egy vibráló, folyamatosan mozgó alkotás jött létre.  Miként fent, úgy lent is.  Ahogy a Nagy Létező is van, úgy mi is vagyunk. Ő is folyamatosan változik, miként mi, akként a növények, és állatok is. Mert Ő = mi.  A vagy+ás az életünkben szembe jövő változásokat dűlőre hozni. Tudni, hogy mikor dűl (dől) el és miként minden EGYes dolog. S a választással. Az ok vagy (létező ) közül kiválasztunk egyet. Mert a létezésben bármit választhatunk eredetileg. Csak aztán még körbebástyázva magunkat törvényekkel, előírásokkal ezek a választási lehetőségek lekorlátozódnak. S az életterületeinken korlátok, félelmek, akadályok merülhetnek fel. De ha szabaddá tudjuk tenni az elménket ezen akadályoktól, akkor a létünk szabaddá válik. S az igazi szabadság a csend valósul meg. S mindennek az alapja a valóság. A szó „vala” = a valóság „szóla”.

S ha a csendben jól figyelsz az Alkotó hangja csendül fel egy harmonikus  multiverzális szimfóniát alkotva (az ego zakatoló zaja helyett) a csendben. S az ott elhangzó tanácsokból, útmutatásokból fogod tudni, hogy gondodat viseli a Gondviselő. Utat mutat, és az összes ember tanácskozása sem tud olyan jó ötletet adni, mint amit a Teremtő ad. Mert a gondjainkat viseli ő is. Miként mi = Ő.

Ahogyan járunk a létezés síkjain, felemelkedve a spirálisan emelkedő fejlődési energia világban. Ha „körben” járunk minden irányból láthatjuk, és egyre emelkedve még „térben” is mind jobban kitisztul számunkra. S ha figyelünk, akkor tudatosul bennünk a sokoldalúsága a dolgoknak, ami valójában minden egy. Tehát nem mondhatjuk, hogy az, a sok (oldalról) látszatú dolog sok, mert az csak egy. Egész lét.

Ki kell próbálnunk mindent, meg kell próbálnunk magunkat, hogy tudjuk, mi micsoda és miből ered. Honnan való. Lássuk a hátulját is, ne csak az elejét. A hátrányát is, ne csak az előnyét. Sőt aki eddig csak a hátrányát nézte, az nézze az előnyét is. Sokoldalú = Egy Egész.

Ez az isteni létező alapja áldással

Gábor

Előzmény http://fenomena.hu/szivlelo/20190621_o_ki_mi__o_alapok_1_resz.aspx