•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

5 elsőrandis szabály

Megtetszünk egymásnak... Valahogy így kezdődik, majd egyszer csak eljön a randizás fázisa, ami fontos alapja a párkapcsolatnak. A randevúzás egy olyan „műfaj”, amit tanulni kell. Szakértők szerint az a kapcsolat lesz hosszú életű, amelyben a randizás még évek, évtizedek múlva is jelen van a pár életében. Most azonban az első randiról lesz szó, amin bizony sok áll vagy bukik.

Minden korosztály randizik, vagy így vagy úgy. Tinédzser korunkban, húszas éveinkben és harminc felett egészen máshogyan és máshol randizunk. Mások az elvárásaink és az igényeink. Az ember lánya harmincas éveire túl van már jónéhány randin, mindannyiunknak vannak pozitív és negatív élményei a randevúkkal kapcsolatban. Megismerkedtünkk – jó esetben – életünk szerelmével, aki randira hív bennünket. Mi, nők azonban hajlamosak vagyunk túlpörögni és túlkombinálni egy egyszerű első randit is. Majdnem mindig túlságosan izgulunk, idegesek vagyunk, nem tudjuk, hogyan viselkedjünk.


Jó hírem van, ugyanis összegyűjtöttük az 5 legjobb ötletet első randira. Innentől csak figyelni és olvasni kell. Ja, és persze majd élesben alkalmazni.


1.    Harmónia kívül-belül

A randira nem elég egy csinos ruha. Bár az biztos, hogy fontos a külső, a megjelenés (még akkor is, ha ezzel sokan nem értenek egyet). Egy kényelmes, jól bevált ruhadarab ilyenkor is nyerő. Természetesen attól is függ a ruha megválasztása, hogy hová szól a randi. Miután tudjuk a helyszínt, és kiválasztottuk az oda illő öltözetet, lelkileg, mentálisan is fel kell készülnünk. Hangolódásnak jó lehet egy kellemes, nyugodt, lazító, romantikus zene, amit akkor hallgatunk, miközben készülődünk. Ha a férfi azt látja rajtunk, hogy harmóniát, nyugalmat sugárzunk, biztosan rá is jó hatással lesz mindez. Hiszen átveszi hangulatunkat, rezdülésünket, és ez egy jó pont a férfi szemében.


2.    Fő a természetesség

Ha olyan párt keresünk, aki illik hozzánk, akkor először meg kell ismernünk egymást. Ha nem vagyunk őszinték, azzal nemcsak a nekünk tetsző férfit csapjuk be, de önmagunkat is. Szóval, adjuk önmagunkat, legyünk természetesek, ne öltsünk vagy erőltessünk magunkra egy szerepet, mert a végén úgyis kiderül minden, és rossz színben tűntet fel bennünket a választottunk szemében.

 
3.    Kétoldalú kommunikáció

A randizós párbeszédekben is fontos az egyensúly. Amikor egy randin mindig csak az egyik fél beszél, akkor az érzelmek is hasonló módon kiegyensúlyozatlanul alakulhatnak. Ezért lényeges, hogy ne csak magunkról meséljünk, hanem legyünk nyitottak és kíváncsiak a másik félre is. Ha a másik folyton magáról beszél, nyugodtan vágjunk néha közbe. Ha nem akar mesélni magáról, akkor tegyünk fel neki kérdéseket, hogy legyen lehetőségünk mélyebben megismerni őt.


4.    Jó kérdések

Fontos, hogy ne zárt, eldöntendő (például: Szereted a munkád?), hanem nyitott, kiegészítendő (például: Miért ezt a munkát választottad?) kérdéseket tegyünk fel. Ha valamiről nem akar beszélni, ne erőltessük! Ha nem erőltetjük vagy elfogadjuk, hogy valamire nemet mond (például egy ételre/italra az étteremben), akkor azzal finoman azt jelezzük, hogy tiszteljük, és nem várjuk el, hogy ugráljon nekünk.

 5.    Türelem újabb randevút terem

Akármilyen nehéz is, várjunk türelmesen, míg a férfi jelentkezik. Ha végül mégsem hív fel, akkor mennyivel jobb, hogy a büszkeségünket megőriztük. Hiszen ha nem hívott, nem tudhatja, hogy elmentünk volna szívesen egy második randira. Míg ha felhívjuk és nyomulunk, akkor sem alakul jobban, viszont ki kell találnia, hogyan rázzon le bennünket. És ezt, valljuk be, nem viseljük túl jól.

 

 

 

Fotók: www.savvysugar.com, www.independent.co.uk, img.wikinut.com