•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Hangos afrodiziákumok – avagy dallamok, melyek felébresztik a vágyat

A zene nemcsak akkor jön jól, miközben készülsz valahová, vagy ha csak úgy, mondhatni, fő elfoglaltságként hallgatod, hanem bizony akkor is fokozhatja a hangulatot, amikor az ágyban töltöd az időt kedveseddel… Milyen muzsika is illik a szexhez? Kérdezhetném így is: kit milyen típusú dallam ingerel fel még jobban? Lássuk, milyen a jó választás!

 

A téma szempontjából nyilván nem mindegy, hogy kapcsolatban állunk-e, s szerelmünkkel élünk át intim pillanatokat, vagy netán csak a szex kedvéért vagyunk együtt valakivel. Az előbbinél valószínűleg kedveltebbek lehetnek a lágyabb, érzelmesebb ritmusok, az utóbbinál viszont lehet, hogy „vadabb” hangszerelésű lemezeket tennénk a lejátszóba. Ezenfelül, nem lehet egyértelműen kijelenteni, mi minősülhet „szexelős” zenének, hiszen egyénfüggő is lehet, ki milyen stílust kedvel az ágyban.

Ami minket, nőket illet, nem árt, ha rafináltak vagyunk, és tudjuk, hogy a számunkra kedves hímnemű vágyait milyen szerzemények korbácsolhatják fel, hiszen talán néhány jól időzített dallal fokozni tudjuk az ő hangulatát és teljesítőképességét is. Persze célszerű olyan zenét „hallgatni” közben, amit mindketten kedvelünk, és akkor jöhet is, aminek jönnie kell…

Kapcsolatban, szerelmesen

Ez a szerencsésebb szituáció, mert a felek valószínűleg már egymásra hangolódtak, és jól ismerik a másik ízlését. Elképzelhető, hogy egy külön albumod is akad ilyen célokra? Időnként nem árt frissíteni, valamint ha szex közben a zenét nem aláfestésként, hanem inkább vágykeltésként használnád, akár meg is lepheted kedvesed némi ösztönző koreográfiával… Egyszemélyes közönségnek lejtett tánchoz egyebek mellett az alábbi, egyértelműen erotikus lüktetésű dallamok igencsak passzolnak:

Lenny Kravitz – Dancin’ Till Dawn

Prince – Cream

Joe Cocker – You Can Leave Your Hat On

Rob Thomas ft. Santana – Smooth

George Michael – Freedom

 

Amikor csak a vágy vezérel…

Ebben az esetben célszerű biztosra menni, mivel feltehetően nem ismered olyan jól „áldozatod” ízlését – szerencsére azonban vannak tuti befutó zenék. Nem árt figyelembe venni, hogy a dallamok itt csak aláfestésül szolgálnak, így nem szabad, hogy eltereljék a figyelmet, hiszen a szeretkezés a fő szám. Általában erre a célra remekül megfelelnek Enya vagy Enigma szerzeményei – mind ritmusuk, mind hangszerelésük tekintetében igazán érzékiek. További példaként a Morcheeba, a Massive Attack, a Faith No More, az Anathema, Sinead O’Connor, Seal vagy az Aerosmith egyes számai is kifejezetten beleillenek a „szeretkezős zenék” kategóriájába. A fentieken kívül még megannyi „szexi” zene létezik, csak tudnunk kell felfedezni, melyik teremt harmóniát szexuális életünkben, vagy éppen melyik képes feldobni azt.

 

Néhány köztudottan erotikus szerzemény:

 

Chris Isaak: Wicked Game

INXS: Need You Tonight

Kylie Minogue: Slow

Madonna: Vogue

 

És végezetül, következzen Madonna egy legszexisebb videója, a Justify My Love, melyet egyébként Lenny Kravitz írt az énekesnőnek, és emellett a dalban vokálozik is: