•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Akinek a gondolatait egy ország idézi- Todorovits Rea

Csakazértis. Mint oly sokan mások! Másként elképzelhetetlen.

Hat év alatt több, mint 80ezer követőt "szereztél" magadnak a Facebookon. Mesélnél, hogy miért indítottad el anno a blogot? 

Annak idején egyetlen egy ember kedvéért kezdtem el írni a Látom az Életed oldalt. Arra kért, hogy osszam meg vele az életszemléletem, hiszen ő akkor épp az életéért küzdött és szerette, ahogyan általam más szemmel is tekinthet a világra.
Mivel mindig is az írtam, a munkám szerves részét is ez képezte, így örömmel tettem eleget a kérésének.  Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi ember lesz kíváncsi ezekre a gondolatokra. Bevallom, az első 2000 kedvelőig mindenki profilját megnéztem, mert tudni akartam kik ezek az emberek. Ma már több, mint 86.000 oldalkedvelőnél ezt már nem tudom megtenni. 

Azt gondolom, hogy nem én szereztem őket. Ők tették az oldalt olyanná, amilyenné vált, hiszen igazán életre az olvasók által kelt. Az gondolom az oldal sikere és szeretete rajtuk múlik, hiszen ők tartják életben. Hálás vagyok a szeretetért, amit ez az oldal kap és tudom, mindig fent nem lehetünk, így azt is hálával fogadom majd, ha egyszer el kell engednem, mert az olvasók majd másként döntenek. 

Változtak a követők a hat év alatt?  

Azt gondolom, ez elkerülhetetlen. Míg az elején valóban csak a hatalmas mélységeket megélt anyák, gyógyulni vágyók csatlakoztak az oldalhoz, mára már sokkal árnyaltabb és színesebb az oldal közönsége. De őszintén boldoggá tesz az oldalon a kommentelők békéje, ahogyan sokszor egymást bátorítják. Egyre több a férfi is az oldalon, már ők is vállalják, ha egyként érzünk és azt is, ha másként közelítenek egy – egy élethelyzetre. 

Egyedi gondolataiddal számtalanszor szembetalálkoztam már az interneten. Nem féltél, hogy el oravecznorasodsz? 

Nem. Míg Oravecz Nóra mögött hatalmas marketing és persze munka és tehetség áll, addig a Látom az Életed oldalt az emberek tették azzá, amivé lett. Itt nem csak gondolatok összessége található, hanem egy fantasztikus közösség is. Nagyon sok embernek segítettünk nyilvánosan és tesszük ezt csendben, titokban is. 

Olyan élethelyzetekről írok, amelyeken már túl vagyok. Épp ezért nem tudok rózsaszín életről írni, mert tudom, hogy nem létezik. Jó és rossz periódusok vannak. Arról viszont tudok írni, hogy nem baj, ha szürke az élet, mert az is a miénk. Nem tudnék hitelesen írni az éhezésről, a bántalmazás elszenvedéséről, mélységekről és magasságokról sem, ha nem jártam volna be ezeket az utakat. Ezért a kérdésedre válaszolva nem, nem félek az oravecznórásodástól. Másként és másról írunk, hiszen más utat jártunk be az életben. De ez így van jól. 

Hálakő, csakazértis üzenet? Igényük van az embereknek a szép szavakra?  

Az igazra sokkal inkább. Ez utóbbiból kevesebb van. Ma már nem arra van szükségük az embereknek, hogy rózsaszín felhőt kergessenek éjjel nappal. Néha igenis ki kell mondani, szar is lehet az élet és vannak helyzetek, amiken akkor sem változtathatsz, ha belefeszülsz. És nem, nem azért, mert Te vagy a hibás vagy mert  ezt érdemled. Dehogy! Egész egyszerűen vannak ilyen periódusok, amiket túl kell élni. Az elérhetőségem eddig is fent volt az oldalon és sokan vannak, akik éltek is vele. Amikor a dugóban állva felhívott egy zokogó édesanya, hogy egyszem kislányának most folyik az első adag kemoterápia, és olvasva a gondolataimat úgy érezte, rám van szüksége, ugyan hogyan mondhatnék nemet. Így ő a kórházi ágy mellett, az alvó kislánya mellett, én pedig a dugóban állva közösen mondtuk el a Miatyánkot. 

És bizony ilyen helyzettel számtalanszor „ajándékoznak” meg az emberek. Mert tudják, egy vagyok közülük. Amolyan szomszédlány. Akihez „becsengethetnek”, akire rácsöröghetnek vagy épp őszintén segítséget kérhetnek. 

Engem hamarabb látnak a boltban szatyrokkal, vagy a gyermekeim iskolája előtt várakozva, mint konditeremben, fodrásznál vagy műkörmösnél. Egész egyszerűen azért, mert ilyen vagyok. Egyszerű, hétköznapi.

Ezt a bizalmat hivatott megköszönni a Hála kő megszületése, melynek különlegessége, hogy amennyiben valaki úgy érzi nincs rá pénze, nem engedheti meg magának, de az az egy mondat, az a gondolat, amit rajta találhat, majd segítséget nyújthat számára, ajándékba, minden kötelezettség nélkül az övé lehet. 

Új dolog az életedben, hogy most már webshopon keresztül is megrendelhetők egyedi gondolataid. Mit kell tudni a "termékeidről"? Hívhatjuk egyáltalán annak? 

Valahogyan nevezni kell majd őket, így igen, egyelőre maradjunk a termékeknél, jobb szót nem találok rá jelen pillanatban. A köveket eddig is kérték, csupán nem volt számukra webshop, a többi pedig jött magától. Fantasztikus érzés, hogy mennyire várták már a webshopot és külön öröm látni, hogy mennyien szeretik most, amikor „életre kelt”.  

Az gondolom a webshop valódi titka az egyediség, a személyre szabott odafigyelés és bátran kijelenthetem, hogy minden termék rejt valami külön ajándékot egy pluszt, amitől jobban érzik magukat az emberek.

Az igény pedig a törődésre van leginkább! Sosem gondoltam volna, hogy a kiküldött hírlevelekre például válaszolni fognak. Pedig megteszik. Nagyon kedvesek, ahogy visszaírnak és elmesélik az életük egy piciny szeletét. Innen is érzem, jó úton haladok. Azt hiszem szeretet marketinget folytatok. 

Garanciát vállalsz. Volt már olyan, hogy valaki visszaküldte a kapott gondolatot? 

Még nem történt meg, de mint mindenre, erre is megvan az esély.  Arra vállalkoztam, hogy ha a pár soros ismertető után, - amit a megrendelő küld számomra a kő megrendelésekor, - nem tudok valóban személyre szabottan neki szóló, erőt adó gondolatot írni, minden magyarázat nélkül visszafizetem a Hála kő árát. 

Te is csakazertis ember vagy?  

Csakazértis. Mint oly sokan mások! Másként elképzelhetetlen.

https://www.facebook.com/Latom.az.Eleted

https://www.facebook.com/csakazertisajandek