•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Lázadó elegancia az elegáns lázadóknak

Németh-Kiss Renáta (Sance Larena-elegant rebels)

Autodidakta módon kezdtem el alkotással foglalkozni. Az íráson, üveg- illetve akrilfestésen, valamint a fotózáson keresztül vezetett el az út a Sance Larena – elegant rebels megálmodásáig, amely vállalkozás keretében olyan formabontó, de elegáns divatkiegészítők készítésével szeretnék foglalkozni, amelyeket különleges, szoborszerű hatás jellemez.

A már elkészült bemutatkozó kollekció az "Art" vonalba tartozik, a célja, hogy erőteljesen bemutassa a márka stílusjegyeit. Ezen stílusjegyek a következő kollekcióknál formálódni fognak, miközben továbbra is megőrzik majd jellegzetes vonásaikat. A márka a továbbiakban két vonalon fog tovább futni: "Art" kollekció illetve "Különleges hétköznapok" kollekció. A divatkiegészítők között találhatóak lesznek szobortáskák, díszes abroncsok, fejdíszek, nyakékek, övek…: gálákra, különleges megjelenést igénylő eseményekre, vagy akár a bátor mindennapokra. Az „Art” vonal pedig a még inkább hangsúlyos, extrémebb daraboknak enged majd teret, amelyek leginkább divatbemutatókon, divatfotózásokon lesznek használhatóak.  

           

Divatfotózásokra készült fejdíszek

A Sance Larena célja, hogy minden egyes kollekciójának fontos mondanivalója legyen, amely mondanivaló néha kizökkent, néha elgondolkodtat, olykor pedig egy-egy társadalmilag fontos problémára irányítja rá a figyelmet.

Az első kollekciót egy olyan üzenet köré építettem, ami nagyon sokat jelent számomra. Szeretném felhívni vele a figyelmet azokra a gyermekekre, akiket a társaik bántalmaznak, kiközösítenek. Az iskolai erőszak bármilyen formája, legyen az fizikai vagy lelki, olyan sebeket tud hagyni a lélekben, amik csak nagyon nehezen képesek gyógyulni. Nagyon fontosnak tartom, hogy a szülők megtanítsák a gyermekeiknek, hogy milyen felelősségük van a társaik iránt. Hogy minden egyes bántó szavuk, tettük képes megingatni a társuk önmagába vetett hitét, képes megkérdőjelezni számára, hogy ő szerethető vagy értékes-e egyáltalán, jó-e vagy örökre titkolnia kell valódi lényét ahhoz, hogy mások elfogadják őt.  Fontos, hogy minden gyermek megtanulja beleérezni magát a másik helyzetébe, hogy tudja, senki nem lehet szándékosan okozója mások könnyeinek. Tudják meg, hogy sokkal jobb érzés felemelni, mint eltiporni és csodálatos dolog hősként maradni meg azon társaik emlékeiben, akik tőlük kaptak elfogadást és segítő kezet.  

Sance Larena-elegant rebels: „Körön kívül” kollekció- a társaik által bántalmazott, kiközösített gyerekekért

Sokáig kerestem a választ arra, hogy miért is tartom olyan fontosnak, hogy az alkotás az életem része legyen, és hosszú ideig nekem is csak annyi volt erre a válaszom, hogy szeretnék létrehozni valamit, ami igazán én vagyok, ami kézzel fogható, de már egyre inkább kezdek rájönni mindennek az igazi hátterére is. Nagyon sokszor elkönyvelünk valakit valamilyennek, de nem vesszük a fáradtságot arra, hogy igazán a lelke mélyére pillantsunk. Ebből a skatulyából pedig nagyon nehéz kitörni. Gúzsba köti a személyiséget és szenvedést is okoz neki, mert nem tudja, hogyan mutathatná meg a többi oldalát is, hiába szeretné, hogy azokat is megismerjék. Szeretném, hogy a Sance Larena kiegészítők viselése esélyt adjon arra, hogy egy kicsit meg tudjuk állítani a körülöttünk lévő embereket, hogy ne vegyenek olyan egyértelműnek minket, hanem meglátva rajtunk egy-egy olyan kiegészítőt, amiről soha nem gondolták volna, hogy mi magunknak olyat választanánk, megtorpanjanak és elgondolkozzanak rajta, hogy milyenek is lehetünk valójában, milyen új színek lehetnek még bennünk. Talán ez is lehetne a márka egyik szlogene: „…azért, hogy VALÓBAN lássanak és minden egyes nap újragondoljanak Téged”. 

A Sance Larenával szeretném megszólítani azokat a nőket, akik szeretnének „gondolatokba öltözködni”; azokat, akik bármikor, bármilyen módon sérültek az életük során; akik szeretnének kiállni önmagukért és mindazokért, akik a pálya szélére szorultak; azokat, akik már tudják, vagy még csak szeretnék elhinni, hogy nem kell eltitkolniuk valódi lényüket annak érdekében, hogy szeressék és elfogadják őket; azokat, akik szeretnék megszerezni azt az egy perc figyelmet, amikor lehetőségük van újraírni mindazt, amit addig gondoltak róluk.

 

A kollekciók minden egyes darabja egy általam kifejlesztett technikával készül, a hétköznapok során minket körülvevő egyszerű anyagok felhasználásával, újrahasznosításával, amelyek alkalmazása a ruhák és kiegészítők készítése során talán még mindig eléggé szokatlannak számít. Gyakori alapanyaguk a papír, melynek formálhatósága a női lélek rugalmasságát, finom tapintása a szív lágyságát idézi meg.

A Sance Larena négy évvel ezelőtt, a kislányommal otthon töltött évek alatt kezdett el kibontakozni. Előtte kb. két évig elég intenzíven fotóztam, a megrendezett fotográfia érdekelt, ahol én voltam a modell és a fotós is egy személyben, én készítettem a díszleteket, a frizurákat, sminkeket, mindezt otthon az egyik kis szobánkbanJ Korábban egy ideig festettem is, illetve a korai emlékeim közé tartozik az is, amikor Anyukámnak azt mondtam, hogy én író szeretnék lenni. Kezdetben verseket írtam, de mindig egy kicsit nagyobb lélegzetvételű történet megírására vágytam. Mégis valamiféle gát volt bennem ezzel kapcsolatban, ami valamiért az egyik Nagymamám elvesztése után formálódott szavakká, így született meg a „Lángoló ibolyák”, amely két rendkívüli nő története.

Azonban a fotózás, írás, festés is többnyire csak a négy fal között maradt, pár kiállításon való megmutatkozástól, pályázaton elért eredménytől eltekintve nem igazán találtam meg velük az utamat. A Sance Larena a kislányom megszületésével kezdett el formálódni. Szerettem volna valamit, aminek kapcsán fel tudok majd használni egy-egy részt mindazon dolgokból, amikkel olyan szívesen foglalkoztam addig: az írást a megszületni vágyó új márkával kapcsolatos kommunikációnál, a fotózást a termékek fényképezésénél, valamint még inkább elmélyedhetek a marketing és reklám világában is, ami mindig is nagyon érdekelt.

Először azt gondoltam, hogy ékszereket készítek majd, de én ezeket úgy szerettem volna létrehozni, hogy pl. egy-egy nyakékkel egy egész történetet jelenítsek megJ Láttam magam előtt, hogy mit szeretnék, de nem tudtam, milyen anyagból és milyen módon tudnám megvalósítani. Úgyhogy elkezdődött a kísérletezés, hosszú éjszakákon keresztül. Volt, hogy több éjszakán át készítettem valamit, amit aztán egy következő alkalommal teljesen szétbontottam és újra kezdtem a nulláról. Végül megszületett a megoldás, készülni kezdtek az ékszerek, táskák. Viszont mivel eléggé formabontónak terveztem őket, úgy gondoltam, hogy inkább öltözékeket is készítek hozzájuk, hogy érzékeltetni tudjam azt is, hogyan mutatnának szettben. 

Jelenleg még csak a vállalkozásom elindítása előtt állok - a tényleges indulást tavaszra tervezem- és reménykedem benne, hogy lesznek majd, akik számára érdekes lehet az én világom. A www.sancelarena.hu oldalon már láthatóak az első kollekcióm képei, a következő pedig, amelyben főleg szokatlan formájú ékszerek és táskák szerepelnek majd, már készülőben van.

Köszönöm szépen mindazoknak, akik bármilyen módon segítettek, biztattak, támogattak eddigi utam során, és őszintén remélem, hogy sokak javára és örömére fog tudni formálódni az én születendőben lévő márkám.                  

www.sancelarena.hu

https://www.facebook.com/sancelarena