•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

BeeCorp Bia, aki mindent megold

Szabados-Szabó Bianka vagyok, szangvinikus vállalkozó, egy életvidám, tündéri kisfiú és a Székesfehérváron működő BeeCorp Studio anyukája. Kreatív szakemberként fontosnak tartom, hogy a munkánk örömet okozzon, és nem árt, ha pénzt is termel. 

A vállalkozásom segít formába önteni másoknak a gondolataikat és segít pénzt termelni, jobbá lenni, kiemelkedni a vállalkozói platformokon. Magánszemélyként fő célkitűzésem a gyermekek megfelelő kreatív, korai vizuális fejlesztése és a helyes digitális nevelése. Gyakran publikálok és előadok a témában, hiszen nem elég tudni, mi a helyes, azt át is kell adni a fiatalabb generációnak. 

Nagyon korán váltál vállalkozóvá. Kényszerből tetted? 

16 évesen forrt ki a gondolat, hogy önálló tevékenységbe kezdjek. Nem a kényszer vitt rá, hanem az, hogy a saját lábamon, önállóan is sikerre vigyek valamit. Az első vállalkozási próbálkozás merőben mást volt, mint amivel jelenleg foglalkozom. Internetes rádiót kezdtem el üzemeltetni. Sikeresnek mondható, mert fél év után felfutott és konkurenciának tekintettek. Elértük, hogy először ketten, öten majd tízen legyünk. A főiskola mellett nem volt kapacitásom a vezetésére, így addig tartott az első vállalkozásom. 

Fotózással kezdted. Miért pont ezzel kezdtél el foglalkozni?   

A szakma tanulása során ismertem meg a fotózást, elkezdtem vele profibb szinten foglalkozni, a rádiózással egy időben, partyfotósként tettem magam próbára, nagyon tetszett a pörgő, izgalmas munka és a számtalan érdekes projekt. Kipróbáltam magam termékfotósként, fotóztam esküvőket és babákat is. Gyönyörű időszak volt, jelenleg a saját cégemben szakmai szemmel nézem meg hozzánk beérkező anyagokat, de manapság már ritkán ragadok gépet. 

Mivel foglalkozik most pontosan a vállalkozásod?

A BeeCorp fő profilja a kreatív tervezés, ami magában foglalja a webes (UI/UX) és az online/offline grafikákat is, de ügynökségként és tanácsadóként a kis- és középvállalkozások profiljához illő megjelenést, rendezvényarculatottelevíziós és Youtube reklámot, marketinget és grafikai munkát biztosítjuk. Néhány hónapja új szolgáltatásokon dolgozunk; 0-6 éves korosztály számára tervezünk kreatív játékokat otthoni használatra és utazáshoz. Illetve házasodni kívánó pároknak tervezünk egyedi, online meghívókat, kínálunk nekik úttörő megoldásokat.  

Hiánypótlónak érzem a "mindent el lehet egy helyen intézni" felfogást. 

Örülök, hogy Te is így látod! A vállalkozás elindításakor szembesülnöm kellett azzal, hogy ahány munkafolyamatot igényelt egy projekt, annyi vállalkozót kellett bevonni. Egy ügyvezetőnek egyszerre kell jó vezetőnek, marketingesnek, szövegírónak, nyomdásznak, webesnek lennie. Mi ezt a problémát szeretnénk levenni a vállukról azzal, hogy a kapcsolatrendszerünket használva elkészítünk, legyártunk minden szükséges kérést. Mi sem vagyunk multinacionális vállalkozás, de a legjobb szakemberekkel dolgozunk, így 'mindenre van egy emberünk'.  

Honnan az erős háttér, a széles kapcsolatrendszer?

Nagyon sok munka és ismerkedés előzte meg az erős kapcsolati hálót, de mára azt mondhatom, hogy ár-érték arányban a legjobb kollégákkal, és cégekkel sikerült megállapodni, így a nálunk lehorgonyzó vállalkozók a cégük profiljához igazodó, teljes körű szolgáltatást vehetnek igénybe. Természetesen mi folyamatosan keressük a hozzánk illő innovatív partnereket, hogy új ügyfeleket is ki tudjunk szolgálni a meglévők mellett. 

Örökké pörgő aktív anyuka vagy. Hogyan tudod összeegyeztetni kisgyermekeddel, családoddal?

A család-munka-párkapcsolat hármas nagyon sok plusz munkát igényel főként azért, mert egy extrovertált nő nehezen tudja kikapcsolni az agyát a szabadidejében. Főzés és játék közben is gyártom a gondolatokat, a célokat. Szerencsére a kisfiam fejlődésének jót tesz ez, mert már most kitűnik a kolerikus, vezetői személyisége. 

Számomra mindig kell egy olyan tevékenység, ami levezeti a munkában összegyűlt "feszültséget". Korábban a több ezer darabos puzzle volt, ami örömet okozott, mostanra a maratoni takarítás lett a kedvencem és hamarosan a futás lesz, ami kikapcsol. 

Szeretném megszólítani Perei Valériát, a HobbyÉkszerAlkatrész, a CukkSchmukk és a Borca alapítóját és többek között egy tündéri kislány anyukáját, hogy meséljen egy picit a vállalkozásairól.

Tel: +36 (20) 210 39 84
E-mail: bianka@beecorpstudio.hu
Skype: szabo.bianka.anna
Web: www.beecorpstudio.hu