•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Hidvégi Anita, a lélek gyógyásza

Hidvégi Anita vagyok Théta Healing®  konzulens és lélekgyógyász. Valójában Önmegvalósítónak vallom magam, mindig is kutattam, hogy lehetek még jobb? -Könyvünk is ebben a szellemiségben született. Akkor kezdődött el valami, amikor átéltem a halálközeli állapotot. Egy kicsit bepillanthattam a másvilágba. Akkor tudatosult bennem, hogy léteznek más erők, energiák, akik befolyással lehetnek életemre / életünkre. Sosem voltam elégedett azzal a válasszal, amit gyerekkoromban kaptam, hogy az élet után nincs további élet. Sokan hisznek benne, hogy van én nem hiszek ebben, hanem tudom, hogy létezik.

Théta healing konzulensként dolgozol, márciusban megjelent a könyv is, amiben neked is nagy szereped van. Előszőr is mi az a Théta healing? 

Képzeld el, milyen lenne az életed, ha a telefonodon lenne egy gyorstárcsázó gomb, amivel magát a Teremtőt hívhatnád fel, aki minden mást félretéve azonnal válaszolna, és segítségedre sietne. Tudnád mire használni? És használnád is?

A Theta Healing® nagyjából egy ilyen gyorstárcsázó gombot ad a kezedbe. A Theta Healing® egy olyan speciális módszer, amelyben a terapeuta vagy konzulens segítségével a kliens agyhullámai théta hullámra, a legmélyebb meditációban elért állapotéhoz hasonló állapotra váltanak. Ezen az agyhullámon az ember végig tudatában van a körülötte/vele történő eseményeknek, mégis azonnali változást tud létrehozni a tudatában és a testében egyaránt.

A módszer jelenlegi formájának kidolgozója Vianna Stibal, egy amerikai terapeuta, aki saját magán kísérletezte ki a technikát, hogy súlyos betegségeiből kigyógyítsa magát. Több évnyi folyamatos, önmagán és páciensein végzett gyógyító munka után 1995-ben foglalta össze könyvében a terápiához szükséges teljes módszertant. A módszer kidolgozásakor Vianna abból indul ki, hogy gondolataival, hitrendszereivel mindenki maga teremti meg a saját valóságát és tapasztalatait, legyenek azok akár fizikai, tudatos szellemi vagy tudatalatti természetűek – és ha már egyszer mi magunk teremtjük a tapasztalatainkat, ezért hatalmunkban áll azt megváltoztatni. 

Miért is kell ebben a témába konzultálni?

Tulajdonképpen nem kellene. Hiszen mi magunk is képesek vagyunk ezeket megoldani. Az, hogy valamire képesek vagyunk, vagy meg is tudjuk csinálni, ez két külön dolog. Ha megtudnánk tenni, akkor sem pszichiáterekre, sem ránk nem lenne szükség. A konzultáció Ariadné fonala. Segít kijutni a "nem tudom miért, egyszerűen csak mindig így történik" helyzetek labirintusából.

Ha megvannak a korlátok, hogyan lehet ledönteni őket?

A Theta Healing® kezelés során azokkal a tudatalatti hitrendszerekkel dolgozunk, amelyek energetikai, érzelmi blokkokként, gátakként, korlátokként vannak jelen az életedben. Ezeket tárjuk fel, visszavezetve egészen az őket kiváltó eseményekig, tapasztalatokig, majd a gyökérokot megtalálva gyógyulást viszünk az eredeti helyzetbe, és feloldjuk az életedben megnyilvánuló blokkokat.   

Mesélj nekem egy kicsit a könyvről. Mi pontosan a témája?

Hatással lenni a környezetünkre. Látjátok? Ez vagyok! Nyomot hagyni. Ez mindenki vágya.

A könyvünk három különálló egységre bontható.

Az elsőben az ideális foglalkozás megtalálásához nyújtunk térképet. Mindenki szeretne sok pénzt, kényelmet, anyagi biztonságot. Csak ehhez olyan szakma kellene, amit kiválóan tudunk művelni. Ennek a felfedezése az első egység mondanivalója.

A második a boldog párkapcsolat, család. 

Ha ez a kettő együtt van, biztos, hogy a környezetünk tisztelt és irigyelt példaértékű személyei vagyunk. Pont ez akartuk elérni. Ezért veszünk sok ruhát, ezért van a fodrász, a smink. Ezért kell a nagy autó.....stb.

A harmadik pedig azt az örökös kérdést veti fel, hogy miért vagyunk itt a Földön? Mi a dolgunk? Van-e Isten? Mi a szerepünk a világmindenségben? Ezekre a kérdésekre a tudomány segítségével kapunk választ. 

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Kiknek ajánlod?

Mindenkinek, akinek az előbbi felsorolásból hiányzik valami, vagy olyan helyzetben van, hogy nem talál kiutat. Akiknek pedig minden rendben, azok maradjanak meg az eddigi útjukon. Nincs szükségük a könyvre.

Merre tart Hidvégi Anita pontosan? 

Most jelenleg az önmegvalósítás útján haladva építjük a közös vállalkozásunkat Tamással. Még alkalmazottként is dolgozunk, de már fél lábbal kint vagyunk belőle.

Az önmegvalósítás a legcsodálatosabb dolog. Azzá lenni, aki mindig is szerettem volna, akire büszkén feltekinthetek. Csak álmodjam az életet, vagy éljem az álmaimat?! Ezt kellett eldöntenem.  

Megszólítasz valakit?

Igen, én Pajor Violettára gondoltam a könyvbarlang antikvárium tulajdonosára.

Facebook