•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Generációkon átívelő tehetség- Hollenczer Vivien

Hollenczer Viviennek hívnak, de az alkotásaimat Vivien Holl-ként készítem. 27 éves vagyok, Gyarmaton lakom. Jelenleg főállás mellett vagyok egyéni vállalkozó, de remélem rövid időn belül főállású alkotó lehetek. 

Az alkotással az a célom, hogy színesebbé varázsoljam az emberek életterét és életét a különböző méretű, domborműves, Paverpol képeimmel és a képeim lenyomatával készült üveglencsés nyakláncokkal (s a terveim szerint ez a felsorolás hamarosan bővülni fog).

Honnan jön ez a kreativitás? Édesanyádtól? Ő, ha jól tudom meséket ír, gyöngyöt fűz. 

Igen, az édesanyámtól jött. Már óvodásként megtanított a gyöngyfűzés alapjaira, s sokáig a gyöngyözés volt a szenvedélyem. Alkottam más technikákkal is, például festés, kvarcképek, stb., de sokáig ez volt a kedvenc technikám. Ezek közül a peyote technikával készített kétoldalú képeimet emelném ki (például a Nap és a Hold címűt), illetve a gyöngygobelineket – ezek gobelinek gyöngyökkel kivarrva, amelyek közül kiemelkedő a Tavasz című képem, ami kb. 32 000 gyöngyből készült. 2013-ban kezdtem el jobban festeni olajjal és akrillal, majd 2016-ban megismerkedtem a Paverpol technikával.

Hogyan készíted a képeidet? Mi a technika lényege? 

A Paverpol egy textilszobrászati technika, keményítő és ragasztóanyag egyben. Eredetileg textilszobrok készítésre találták ki, de remekül lehet vele domborműves képeket is készíteni. Fa alapokon vagy feszített vásznakon dolgozom, az előre leszabott textildarabokat a Paverpol-ba mártom, majd „formázom”. A többi alapanyagot is ekkor ragasztom fel a képre Paverpol-lal. Miután a Paverpol megszáradt, a textil megkeményedik, s ezután festek akril festékekkel.

Csodálatosak a képeid. Ha valaki szeretne hasonlókat készíteni megtanítanád rá? 

Köszönöm a dicséretet! Az érdeklődőknek már tartottam több tanfolyamot. Alkotás közben gyakran készítek „Hogyan készült…?” videókat, melyek segítségével, mások is kipróbálhatják ezt a technikát. És tervezem online tanfolyamok indítását, ahol több segítséget kaphatnak az alkotáshoz. 

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Hogy állsz a konkurenciával? 

A többiekkel, akik szintén Paverpol-lal dolgoznak? Ők sokkal több szobrot készítenek nálam, én inkább a képekre specializálódtam. Sok képet is csinálnak, azonban kevesen használnak ennyire bátran színeket, mint én. Viszont egy nagyon támogató közösséget alkotunk a többi oktatóval együtt, különösen a Katonáné Tóth Judittal, a Paverpol East Europe & Austria Képviselet vezetőjével. 

Mi a kedvenc? Kép? Kis-plasztika? 

Ez egy nagyon nehéz kérdés! És nagyon hosszú lista lenne… Mindegyik alkotásomat nagyon szeretem, de ha ki kell emelnem közülük, akkor a mini, állványos Paverpol képeimet mondanám és a „Szabadság Színes Madara” című képem. 

Kiállításod is volt már… 

Igen, 2018 februárjában, Pápán a Jókai Mór Városi Könyvtárban. Egy hónapig voltak láthatóak képeim, s jövőre újból fogok kiállítani náluk. Jelenleg kiállítási helyeket keresek Győr és Pápa környékén, de nagyobb távokra is nyitott vagyok. 

A pápai kiállításon a „Telihold” című 70 x 50 cm-es Paverpol képem volt a legsikeresebb.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Mire vagy a legbüszkébb?  

Arra a rengeteg apró lépésre, amiket az évek során megtettem, hogy elérjem a célomat – azt hogy alkotóművész lehessek. Néha nagyon nehéz volt, s még sok lépés van hátra, de most már elkezdenek jönni az eredmények is. Most indultam egy képzőművészeti pályázaton, bízom, hogy a nyertesek közé kerülök. Aki mer, az nyer!

Weboldal: https://www.vivienholl.com/,
Facebook: https://www.facebook.com/vivienhollcom