•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Béna háziasszonyok megmentője- GyorsanSüti Ágival

Mácsai-Molnár Ágnes vagyok, a GyorsanSüti blog és YouTube csatorna megálmodója. Végzettségemet tekintve földmérő mérnöki és közgazdász diplomám van, kereskedelem és marketing szakiránnyal. Kaposváron élek férjemmel és két éves kisfiammal, akivel jelenleg GYED-en vagyok.

Előre bocsátom, hogy nem tudok sütni (nem nagy dicsőség), se lassan, sem pedig gyorsan. Azonban vannak, akik tudnak és nem félnek megmutatni ezt a képességüket a világnak. Mikor jöttél rá, hogy ez a tevékenység nagyon passzol hozzád? 

A családunkban nagy hagyománya van a főzésnek, de főként a sütésnek. A nagyszüleimmel éltünk, így a nagymamám szinte minden nap készített valamilyen kelt tésztát, egyszerű süteményt. Ötödikes lehettem, amikor már befogott palacsintát sütni a nyári szünetben, aztán sorban mutatta a bonyolultabb ételek és sütemények elkészítését is. Imádtam a mamámmal együtt alkotni. Anyukámtól később a modernebb sütemények, torták elkészítését tanultam meg. Amikor férjhez mentem és külön háztartásba kerültem, azt vettem észre magamon, hogy állandóan sütni szeretnék. Mindig volt egy új recept, amit ki akartam próbálni, sokszor pedig egy régi süti ízére vágytam. Szerencsére a férjem örül ennek a hobbimnak, nagyon szereti a süteményeket, amiket készítek. Imádok sütni és sütiket alkotni, viszont nem szívesen töltök sok időt a konyhában, ezért főleg a gyorsan elkészíthető süteményeket részesítem előnyben. 

A képen a következők lehetnek: desszert és étel

Az, hogy videóid is vannak, kifejezetten tetszik. Ráadásul nagyon gyors, mostanában divatos, pörgős stílusban készülnek. Mennyire nehéz elkészíteni egy-egy anyagot? 

Azt gondolom, hogy a mai rohanó világban a női szerepek egyre csak bővülnek, minden élethelyzetben próbálunk helyt állni: munkahely, család, gyermeknevelés, háztartásvezetés. Azért készítek az egyszerű sütemények elkészítéséről videót is, hogy ezzel segítsem azokat a háziasszonyokat, akiknek nincs ideje órákat tölteni a konyhában. Azt gondolom, hogy aki tényleg gyorsan szeretne „összedobni” egy sütit, szívesebben néz meg egy pörgős, látványos, de egyben rövid videót, mint egy 5 vagy 10 perceset. Egy süteményről készített blogbejegyzés - videós tartalommal ellátva - hosszadalmas folyamat eredménye, de a művelet minden részét imádom. Inspirációgyűjtéssel indul a procedúra. Ha rátalálok a tökéletes jelöltre, akkor megsütöm, amiről videót és fotókat is készítek. Ezt követően a videót pörgősre és látványosra formálom, majd a fotókat szerkesztem. Végül megírom a blogbejegyzést a recepttel, és feltöltöm a videót a GyorsanSüti YouTube csatornára. Így az 1-2 perces videók elkészítése általában 6-7 órát vesz igénybe. 

Nem veszel el a sztárszakácsok, gasztrobloggerek, sütisztárok világában? Biztos nem, hiszen te is nagyon kedvelt vagy, de mégis, hogyan tudsz több lenni, kitűnni közülük?

Igyekszem egyedit alkotni, ezért a pörgős sütikészítős videók mellett olyan tartalmakat is szoktam gyártani, amiben egy kicsit jobban megmutathatom a személyiségemet. 

Van egy bejegyzésed „Hogyan mentsük meg az elrontott sütit” címmel. Ugye azért néha neked is vannak bakijaid? Van valamilyen vicces történeted? 

Persze, hogy vannak. Főleg akkor szoktak bekövetkezni a bakik, ha egy új receptet próbálok ki, aminek általában két oka van: vagy nem jó a recept összetevőinek aránya, vagy egyszerűen nem úgy sikerül. Mivel nem szakmám a cukrászat, így azt gondolom, hogy a bakik is beleférnek.

A „Hogyan mentsük meg az elrontott sütit” bejegyzés is így keletkezett. Egy tortát akartam sütni, kevert tészta alappal, új recept alapján. Mindössze egy darab tojás szerepelt a receptben, ami már eleinte gyanús volt a többi összetevő arányait tekintve, hogy kevés lesz. Mivel egy tojásom volt csak itthon, így elkészítettem és a végeredmény az lett, hogy a tortaalap a kettévágás során darabokra tört. Kétségbe estem, majd rájöttem, hogy ebből három sütit is lehet készíteni. Azért is készítettem el ezt a bejegyzést, hogy inspirációt adjak a hozzám hasonló háziasszonyoknak egy ilyen helyzetben. Illetve arra szeretném buzdítani a nőket, hogy merjenek sütni, akkor is, ha kezdők és nem sikerül tökéletesen a vágyott sütemény. 

A képen a következők lehetnek: étel

Mit szeretsz ebben a „munkában”? Munka inkább vagy hobbi? 

Ez abszolút hobbi. A GyorsanSüti oldal a két hobbim ötvözeteként jött létre, ami nem más, mint a sütés és a fotózás, videózás. Azt imádom a sütésben, hogy teljesen kikapcsol, kiélhetem ezáltal a kreativitásomat, illetve a családom boldogan fogyasztja a szeretettel készült végeredményt. A fotózásban pedig a hangulat megteremtését szeretem, élvezem kitalálni, megkomponálni az adott sütihez passzoló környezetet, ami egy történetet mesél el. A jövőre vonatkozóan rengeteg tervem van., így remélem, hogy a későbbiekben a hobbim lesz a munkám. 

Mit üzensz a kevésbé ügyes anyukáknak? 

Azt üzennem a kevésbé ügyes anyukáknak, hogy merjenek nekiállni a sütésnek, merjenek alkotni. Rengeteg egyszerűen elkészíthető recept létezik, például sütés nélküli finomságok, leveles tésztából készíthető édességek, amihez a boltban egyszerűen be lehet szerezni a jó minőségű tésztát. Gyakran készítek én is ilyen sütiket.

Szerintem a család és az otthon lelke a vasárnapi sütemény. Arra szeretnék buzdítani mindenkit, hogy a rohanó hétköznapok után a hétvégén szánjunk egy kis időt arra, hogy házi süti kerüljön az asztalra, legyen az egyszerű, hagyományos, laktóz- és gluténmentes, fogyókúrás vagy vegán. Mindegy, a lényeg csupán az, hogy szeretettel készítsük és közben kikapcsolódjunk.

 Elérhetőségei: 

https://gyorsansuti.webnode.hu/

https://www.youtube.com/channel/UCiHw6m0_gcR65Z5VFaqEopQ?view_as=subscriber

www.facebook.com/gyorsansuti