•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Magos kenyér

Hogyan süssünk magos kenyeret?

Hozzávalók:

2,5 dl víz
1 dl joghurt
20 dkg öregtészta vagy kovász
2 ek. olívaolaj
2 tk. só
1 tk. balzsamecet
20 dkg tk. rozsliszt (vagy tönkölyliszt)
30 dkg BL-55 liszt búzacsírával
1 tk. barnacukor
1,2 dkg élesztő
1-1 ek. tök-,napraforgó- és szezámmag
1-1 ek. pehelymix és hajdinapehely

Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba tesszük, a közepén mélyedést alakítunk ki, beletesszük a joghurtot, az öregtésztát, az olajat, a balzsamecetet, magokat és a pelyheket, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és az egészet összegyúrjuk, majd hozzátesszük a sót is, és tovább gyúrjuk. Ha a tészta már elválik a tál oldalától, cipót formázunk belőle, meglisztezzük, és kelni hagyjuk.

A sütőt 220 °C-ra melegítjük, az aljába vizet teszünk, hogy gőzölögjön. A tésztából cipót vagy kenyeret formázunk, a tetejét bevagdossuk és a sütőbe tesszük. Ha megsült, a tetejét megkenjük egy kis vízzel, és konyharuhával letakarjuk.

Jó étvágyat hozzá!

 

Forrás: ancikonyha.blogspot.hu