Sült tarja almával? Próbáld ki!
Hozzávalók:
Mint ahogy a képen is látod, kell hozzá: olívaolaj, 1 tálca tarja, 1 üveg alma cider, só, bors, sertés fűszerkeverék, 3 alma (én a zöldet szeretem). A krumplihoz: olívaolaj, újkrumpli, só és kakukkfű.
Az almát megpucolod, felkockázod, a tepsibe teszed, ráteszed a sózott, borsozott tarját, meglocsolod a ciderrel, és megszórod a fűszerkeverékkel. Fedd le alufóliával, és mehet a sütőbe 160 °C-ra. Amíg sül, addig pucold meg a krumplit, vágd ketté őket, és főzd meg sós vízben. Ha megfőtt (de nem szétfőtt), szűrd le, olívaolajjal locsold meg, sózd, szórd meg kakukkfűvel, locsold meg, és mehet a sütő aljába. Ha aranybarnára pirul, akkor kész van (én ma picit türelmetlen voltam, így még nincs megpirulva). Közben vedd le az alufóliát a tarjáról, ha megpuhult; a levével locsolgatva süsd szép pirosra!
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: ancikonyha.blogspot.hu