•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Almás sült tarja a kedvenc krumplimmal

Sült tarja almával? Próbáld ki!

Hozzávalók:

Mint ahogy a képen is látod, kell hozzá: olívaolaj, 1 tálca tarja, 1 üveg alma cider, só, bors, sertés fűszerkeverék, 3 alma (én a zöldet szeretem). A krumplihoz: olívaolaj, újkrumpli, só és kakukkfű.

Az almát megpucolod, felkockázod, a tepsibe teszed, ráteszed a sózott, borsozott tarját, meglocsolod a ciderrel, és megszórod a fűszerkeverékkel. Fedd le alufóliával, és mehet a sütőbe 160 °C-ra. Amíg sül, addig pucold meg a krumplit, vágd ketté őket, és főzd meg sós vízben. Ha megfőtt (de nem szétfőtt), szűrd le, olívaolajjal locsold meg, sózd, szórd meg kakukkfűvel, locsold meg, és mehet a sütő aljába. Ha aranybarnára pirul, akkor kész van (én ma picit türelmetlen voltam, így még nincs megpirulva). Közben vedd le az alufóliát a tarjáról, ha megpuhult; a levével locsolgatva süsd szép pirosra!

 Jó étvágyat hozzá!

 

Forrás: ancikonyha.blogspot.hu