Durván csokis, durván gyümölcsös, így tényleg csak igazi édesszájúaknak ajánlom, viszont az én férjem imádja.
Roughly chocolate, coarsely fruity, very sweet, but my husband loves it.
Hozzávalók
350 g aszalt szilva feldarabolva
250 g mazsola
200 g aszalt vörös áfonya
150 g aszalt sárgabarack feldarabolva
175 g vaj
175 g barna/nádcukor
175 ml méz
125 ml Amaretto likőr
2 narancs kifacsart leve (ha bionarancs, akkor a héja is mehet bele)
1 tk fahéj vagy fűszerkeverék
2 ek hollandi kakaópor
100 g fekete csoki
3 tojás felverve
150 g liszt
75 g darált mandula
0,5 tk sütőpor
0,5 tk szódabikarbóna
Elkészítés
Egy nagyobb edénybe belerakjuk a gyümölcsöket, vajat, cukrot, mézet, likőrt, a narancsok levét (és reszelt héját), a csokit és a kakaóport. Alágyújtunk, és addig olvasztjuk a hozzávalókat, míg egy homogén keveréket kapunk. Ekkor levesszük a tűzről, kevergetjük egy kicsit, hogy hűljön, majd beleöntjük a tojásokat, és gyorsan elkeverjük.
A száraz összetevőket egy tálban kimérjük, alaposan elkeverjük, majd a folyékony összetevőkhöz öntjük, és jól összekeverjük.
A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, majd a 150°C-ra előmelegített sütőbe rakjuk. Légkeveréses sütőben 1 óra alatt készre sül, tűpróbával megbizonyosodhatunk róla.
Ingredient
350 g chopped prunes
250 g raisins
200 g dried cranberries
150 g dried apricots, chopped
175 g butter
175 g brown / cane sugar
honey 175 ml
Amaretto Liqueur 125 ml
2 squeezed orange juice (organic if you can peel oranges can go into it)
1 tk cinnamon / spice mix
2 ek Dutch cocoa powder
100 g dark chocolate
3 eggs beaten
150 g of flour
75 gr ground almonds
0.5 teaspoons baking powder
0.5 teaspoons bicarbonate of soda
Preparation
Put into a container, fruit, butter, sugar, honey, liqueur, orange juice (and zest grated) chocolate and cocoa powder. Put on the fire and melted.
When the mixture is homogeneous, remove it from the heat, stir in a little while to cool, then stir in the eggs and stir quickly.
The dry ingredients in a bowl, weighed, thoroughly mixed, and then poured into the liquid ingredients and mix well.
A baking paper lined pan, and then put at 150 ° C preheated oven Convection bake finishing course in 1 hour, needle probes for sure.
Forrás: ancikonyha.blogspot.hu