•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

A húsvéti sonka utóélete

Nektek is maradt meg a húsvéti sonkából? Nekünk egy tányérnyi ott pihen a hűtőben, viszont én rosszul leszek, ha megint sonkát kell ennem főtt tojással.

Minden évben, húsvét után 3 napig mást se csinálunk, csak a maradékokat esszük. Az idei készülődés elég jól sikerült: a franciasaláta délre elfogyott, szegény férjemnek vacsorára össze kellett dobnom egy kukoricasalátát (persze ő nem bánta, mert az a kedvence). A sütemények elosztogatva, egy darab sincs itthon. Viszont a sonka...

Idén nem vagyok hajlandó szenvedve enni, és már ki is találtam 3 receptet, amivel el lehet tüntetni a hűtőből:

1. recept:
Megfőzöm a kedvenc burgonyakrémlevesünket, a tetejére hagymával megpirított, felcsíkozott sonkát teszek.

 

2. recept:
Fehérbabból babkrémlevest főzök, amit pirított sonka- és kenyérkockákkal tálalok.

 

3. recept (én ma ezt főzőm meg):
Felcsíkozzuk a sonkát és a csirkemellet, majd tejszínes-csirkés tésztát készítünk.