Nektek is maradt meg a húsvéti sonkából? Nekünk egy tányérnyi ott pihen a hűtőben, viszont én rosszul leszek, ha megint sonkát kell ennem főtt tojással.
Minden évben, húsvét után 3 napig mást se csinálunk, csak a maradékokat esszük. Az idei készülődés elég jól sikerült: a franciasaláta délre elfogyott, szegény férjemnek vacsorára össze kellett dobnom egy kukoricasalátát (persze ő nem bánta, mert az a kedvence). A sütemények elosztogatva, egy darab sincs itthon. Viszont a sonka...
Idén nem vagyok hajlandó szenvedve enni, és már ki is találtam 3 receptet, amivel el lehet tüntetni a hűtőből:
1. recept:
Megfőzöm a kedvenc burgonyakrémlevesünket, a tetejére hagymával megpirított, felcsíkozott sonkát teszek.
2. recept:
Fehérbabból babkrémlevest főzök, amit pirított sonka- és kenyérkockákkal tálalok.
3. recept (én ma ezt főzőm meg):
Felcsíkozzuk a sonkát és a csirkemellet, majd tejszínes-csirkés tésztát készítünk.