A sós változat:
Hozzávalók
 56 dkg liszt
 3 dl langyos víz
 4 dkg olvasztott margarin
 1 teáskanál cukor
 1,5 dkg só
 2,5 dkg élesztő
 
 Kevés langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
 Ezután 12 részre osztjuk. Köröket formázunk belőle, és olvasztott vajba mártva kapcsos formába tesszük, majd megszórjuk tetszés szerinti magvakkal. Újrakelesztjük, és 200 °C-on megsütjük. Ha a sütő aljába vizet teszünk egy tálban, akkor szebben feljön.
 560 g of flour
3 dl of lukewarm water
40 g margarine, melted
1 teaspoon of sugar
15 grams of salt
25 g of yeast
 and sesame seeds on top
The  warm water 3 tablespoons flour, the sugar and yeast were prepared and placed in a warm place. Pour to the remaining ingredients. and knead. Let it rise double in a warm place. 
 Then divided into 12 parts. Molding it circles, dipped in melted margarine and put into a Clasp form. Let it rise again. Bake at 200 °C.
I usually do little water into the bottom of the oven, comes up beautifully.
   
 Édes változat
 
 Hozzávalók
 50 dkg sima liszt
 4 dkg cukor
 5 dkg vaj vagy margarin + 5 dkg a mártogatáshoz
 4,5 dl tej
 1,5 dkg élesztő
 1/2 kávéskanál só
 
 Az élesztővel, 1 dl langyos tejjel és 3 ek. liszttel kovászt készítünk, és langyos helyre tesszük. A cukrot, sót a langyos tejben feloldjuk. A lisztet a kovásszal és a tejjel 20 percig dagasztjuk. A vége felé az olvasztott vajat is beledolgozzuk. A tésztát langyos helyen egy órát kelesztjük, majd vajjal megkenve formázzuk. A tetejét megkenjük tojással, alacsony hőfokon megsütjük.
 Én szoktam tenni egy kevés vizet a sütő aljába, akkor szebben feljön.
 
Sweet version
 
 Ingredients
 500g flour
 sugar 40g
 50g butter or margarine + 50g melted for forming
 milk 4,5dl
 15g yeast
 1 pinch salt
 
The  warm milk 3 tablespoons flour, the sugar and yeast were prepared and placed in a warm place. Pour to the remaining ingredients. and knead. Let it rise double in a warm place. 
 Then divided into 12 parts. Molding it circles, dipped in melted margarine and put into a Clasp form. Let it rise again. Bake at 200 °C.
I usually do little water into the bottom of the oven, comes up beautifully.
Forrás: ancikonyha.blogspot.hu