chocolate sour cherry cake
Hozzávalók – tészta:
1 csésze liszt / 1 cup fluor
1/4 csésze kakaópor / 1/4 cup cocoa powder
1/4 csésze mogyoró, blansírozott, pirított / 1/4 cup peanuts, blanched, roasted
1/2 csésze porcukor / 1/2 cup icing sugar
1/4 teáskanál só / 1/4 teaspoon salt
1/2 csésze + 1 evőkanál sótlanhideg vaj, hideg darabokra vágva / 1/2 cup + 1 tablespoon margarine
1 tojás / 1 egg
Hozzávalók – krém:
8 dkg félédes csokoládé, felaprítva / 80g chocolate
3/4 csésze tejszín / 3/4 cup wipping cream
2 evőkanál sótlan vaj / 2 tablespoon butter
1 üveg meggy, vagy friss meggy /
1 bottle of cherries or fresh cherries
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit aprítógépbe szórjuk és összeturmixoljuk, fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, kinyújtjuk, formába nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, majd 20 percre a fagyasztóba helyezzük. Azután 190-200 fokon kb 25 perc alatt megsütjük. Vigyázz, sütőfüggő, figyeld, meg ne égjen! Ha elkészült, egy tányéron hagyjuk kihűlni, majd szórjuk rá a meggyet.
A tejszínt a vajjal felmelegítjük (nem főzzük), beletesszük a csokit, jól elkeverjük. (Puding sűrűségűnek kell lennie, nekem több csoki kellett hozzá.) A krémet a meggyre öntjük, tejszínnel díszítjük.
Put the dough ingredients into a food processor.
Wrap it in foil and put in the fridge for half an hour. when cool roll it out to form prod, prods it with a fork and put it in the freezer for 20 minutes.
Then Bake at 190 C degrees about 25 minutes, but depending on oven, watch it does not burn.
Exposing onto a plate to cool, when cool put the cherry on.
Warm cream the butter, do not cook and add the chocolate is mixed. (Pudding density should be, I had to add more chocolate) when mixed with the cherry pour and decorate with cream.
Forrás: ancikonyha.blogspot.hu