•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Ha a vágy beköszön. Tegnap éjjel

Amikor az egyetemen nagy szerelembe esünk, azt gondoljuk, hogy ennél már nem lehet jobb, ha itt a világ vége hát jöjjön, mi már mindent megkaptunk az élettől. A levegő állandóan izzik körülöttünk, a gyomrunk görcsbe ugrik, akárhányszor újra látjuk egymást.

Jó mélyeket szippantunk egymás illatából és egy egész napot el tudunk tölteni egy ágyon. Összetekeredve, egymást szorosan ölelve, mert ilyen a nagy szerelem. Aztán később megismerjük a barátokat, a szülőket, nevetünk, hogy mennyire egyformák vagyunk, vagy, hogy mennyire kiegészítjük egymást. Sok-sok együtt töltött nap után eldöntjük, hogy összekötjük az életünket. Egy lakásba költözünk, veszünk egy kutyát és éljük mindennapjaikat, szerelemben, boldogságban. Ki gondolná, hogy egy ilyen idillt simán keresztbehúzhat, egy kerekebb fenék, egy vadabb illat vagy pár kedves szó. Az újdonság ereje, a változatosság iránti vágy sok-sok ember figyelmét ragadja el sokszor akár végzetesen is. Egy kacér pillantás, egy félreértelmezhetetlen érintés és kész a baj. - Az addig legnagyobb boldogságban élő szerelmesek elméjében is bekopogtathat a kísértés merészen sliccelt szoknyában, vagy épp egy passzentos fekete öltönyben, és ha beengeded nincs rá biztosíték, hogy nyomtalanul távozik. Beférkőzik a mindennapjaidba, összebarátkozik a gondolataiddal és állandóan ott motoszkál a fejedben. Néha úgy érzed, tönkre tesz. Állandóan elhúzza a mézes madzagot, fehér lenge ruhában sétál az orrod előtt, amit időnként fel - felfúj a lágy szellő. A legrosszabb pedig az, hogy elhiteti veled, hogy nincs más választásod, a bűn barlangjából csak egy kiút vezet. Másnap reggel könyörgő lelkiismerettel ébredsz, mindaz, ami eddig volt elment. Még hajnalban, kezében tartva elegáns cipőjét óvatosan távozott, hogy nehogy felébresszen. Még csak el sem köszönt. Hatalmas űrt hagyva maga után. Már csak a lélek lapul egyedül az ágy alatt s szinte ordít a fájdalomtól. Maga sem tudja mi történt, mintha egy rossz álomból keltették volna fel. Körül néz, kimászik az ágy alól, körbe sétál a hideg, üres szobában, felveszi köntösét, kitárja az ablakot, talán innen várja a megtisztulást. Mélyet szippant a csípős levegőből és a tanácstalanság uralkodik el felette. Miért kérdéseire, nincsen válasz. - Amikor újra látjuk azt akivel lenni akarunk akit semmiért nem hagynánk el, nem tudjuk mit is érzünk igazán.

A Tegnap éjjel című filmben egy fiatal pár mindkét tagja egy estén esnek kísértébe. A vágy, a bizalom és a hűség hadat üzennek egymásnak. A 93 perc alatt végig feszített hangulat uralkodik. Nincs sok szereplő, nincs rendkívüli képalkotás, nincsen sok helyszín és kaland, de mégis izgalmas filmet láthatunk egy zseniális befejezéssel. A főbb szerepekben Sam Worhington, Keira Knightly, Eva Mendes és Guillaume Canet.