Még régebben körbejárt a közösségi oldalakon egy kép erről a nagyon gusztusos, pandamackós kalácsról – én pedig nemrégiben megtaláltam a receptjét egy magazinban.
Gyorsan meg is osztom veletek, hátha valaki kedvet kap a vasárnapi sütögetéshez!
Hozzávalók:
-30 dkg liszt
-2,5 dkg élesztő
-1 tojássárgája
-13 szem szacharin
-2 evőkanál cukor
-1 evőkanál erős, jó minőségű kakaó (például holland kakaópor)
-2 evőkanál tejföl
-2 dl tej + pár csepp a dagasztáshoz
-1/3 üveg mandulaaroma
-0,5 dl olaj
-vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
Feloldjuk a tejben az élesztőt, hozzáadjuk a szacharint és a cukrot, majd alaposan kidagasztjuk az egészet liszttel és pár csepp tejjel.
Háromfelé vesszük a tésztát:
- az egyiket üresen hagyjuk,
- a másikba belekeverjük a kakaót,
- a harmadikba a mandulaaromát.
Külön-külön alaposan összegyúrjuk.
Nyújtjuk, formázzuk, rétegezzük.
Egy kivajazott őzgerincformába tesszük a tésztát, duplán megkenjük tejfölös tojássárgájával, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. negyven perc alatt készre sütjük.
forrás: keszitsdel.hu