•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Rántsuk le a leplet! - botox téma

Ismered a szót: botox?! Tulajdonképpen ez egy olyan kérdés volt, amire pontosan tudom a választ, hisz sokat hallhattál már róla, esetleg van ismerősöd, aki próbálta, vagy te magad éltél már vele.

De tudod, mi is ez egyáltalán? Gyakran halljuk szitokszóként és helytelenül, ha valakinél úgy látjuk, drasztikus beavatkozáson esett át: "szétbotoxoltatta magát". Ám nem mindig a botox felel ezért, hisz a közhiedelemmel ellentétben szájat például "tölteni" nem szoktak botox injekcióval. 

Így most Dr. Krix Mónika, az Art'N Face Arcesztétikai Klinika doktornőjének segítségével lerántjuk a leplet a botox mítoszáról. 7 dolog, amit eddig nem vagy helytelenül tudtál a botoxról! Nyugi, nem fog fájni, sőt! 

A botox a kígyó mérge

Tévedés! A Botulinum toxint a Clostridium botulinum nevezetű baktérium termeli. Tehát nem kígyómérget használnak az esztétikai specialisták sem!
Nem megfelelően tartósított élelmiszerekben a baktérium spórák aktiválódhatnak és toxint termelhetnek (pl. kolbász, konzervek), így egy izmok bénulásával, nyelési-, légzési nehézséggel járó életveszélyes állapotba kerülhetünk tőle. Kisgyermekek is ezen baktérium miatt nem ehetnek 1 éves koruk alatt mézet! A baktériumspórák a mézben jelen lehetnek és a baba emésztőszervében zajlik le a toxin termelődés. Tehát alapvetően egy fehérje típusú anyag, amit egy anaerob baktérium termel. 

A botox az orvosi alkalmazás után került át a szépségápolás világába

Igen, ez pontosan igaz, ráadásul nem is olyan régen. A Botulinum toxint 1895-ben fedezték majd, majd 1989-ben engedélyezték a kancsalság, a szemhéj mozgató izmok és féloldali arcizom görcsének kezelésére. Sokan nem tudják, de a migrén és a túlzott izzadás ellen is igen hatásos lehet, sőt, inkontinencia esetén is bevethető. 2002 óta engedélyezett a mérges ráncok ellen, míg a szarkalábak és a homlokráncok elleni engedély 2013-ban kapta meg.

Ő Nicole Kidman sármos férje - 13 éve élnek boldog házasságban - Világsztár  | Femina

A botox az izom és ideg közötti kommunikációt gátolja

Igen, a botox a mimikai ráncok mozgását gátolja. Ezáltal tud segítséget nyújtani például ott, ahol már a szemránckrém nem segít és teszi fiatalosabbá a tekintetet például.  

Egyszer botoxoltatok és örökre úgy maradok

Ez egy tévhit. Nem, nagyon nem igaz ez. Ez az esztétikai beavatkozás a hatás kialakulása után 2-3 nap múlva veszi kezdetét, 2 hét alatt fejti ki a teljes hatását. Maga a toxin nem bomlik le, de új összeköttetések alakulnak ki az ideg- és izomsejtek között, így az izomműködés kb. 6 hónap után maradéktalanul helyreáll. A botox kezelés ismétlése esetén a hatás egyre hosszabb ideig tart, az Art'NFace Arcesztétikai Klinikán mindig kivárjuk azt az időt, amikor újra helye van a botox injekcióknak, hisz túl gyakori ismétlés esetén alakul ki az úgynevezett "lárvaarc".

Kezelés előtt semmire nincs szükség!

Tévedés, orvosi konzultáció mindenképpen szükséges. Az Art'NFace klinikán is felmérjük a páciens egészségi állapotát, gyógyszer szedését, esztétikai anamnézist állítunk fel. Ellenjavallat a terhesség, a szoptatás ideje, vagy a neuromuszkuláris junkció zavaraival, izomgyengeséggel járó kórképek, továbbá a véralvadási zavar, a kezelendő terület gyulladása és a túlérzékenység, bizonyos gyógyszer irritációk. Alapos fertőtlenítést követően a szúrási pontok megjelöése után következik maga a beavatkozás. 

A botox beavatkozás után rögtön mehetek futni vagy buliba!

Ácsi, ez nem igaz. Ugyanis vannak tevékenységek, amelyekkel vigyázni kell szépségünk és az eredményesség érdekében. Mivel maga a botox nem fájdalmas, olyan, inkább mint egy nagyobb szúnyog csípés, ez felelőtlenségre sarkallhajta a pácienst, így az Art'NFace klinikán alapos javaslatokkal látjuk el a pácienseket. Az biztos, hogy a botox injekciók után 2-3 napig vigyázni kell. A futás, jóga, szauna nem javallott és a fejenállás sem, hisz elvándorolhat az anyag. 2-3 hétig pedig kerülendő az arcmasszázs és a közvetlenül uv-sugárzás sem. Ennyit megér a szépségünk, nem?! 

A botox biztonságos és esztétikus megoldás lehet

Pontosan így van. Átmeneti kis mellékhatások felléphetnek a botox injekciók után, akár fejfájás vagy a szemhéj rövid ideig tartó leesése.
" Egy hozzáértő és jó esztétikai beavatkozásnál akár az életminőséget is javító hatások érhetőek el megfelelő szakember és jó botox alapanyag segítségével" - mondja dr. Krix Mónika, az Art'NFace Arcesztétikai Klinika specialista doktornője, aki mindig körültekintően és elővigyázatosan varázsolja páciensei szemkörnyékét vagy homlokát kisimultabbá.

https://artnface.hu/