•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Hogy segítsünk magunkon?

Egy írásom már született a Lombik Program témájában és az csak az elindító írás volt. Szeretném folytatni ezt az igen kényes témát.

Szóval ott tartottam, hogy röviden elmeséltem, miért is nem bűn Lombikosnak lenni, ha már ilyesfajta megbélyegzéssel jár, ha valaki beteg. A lélektani dolgok nagyon is fontos kérdések a témában, de legalább olyan fontos a szervezeti rákészültség is. Én most ezt részesíteném előnyben ezzel az írással. Röviden a nőgyógyászati kezelésekről. Az első ilyen lehetőség, amiről saját tapasztalat alapján mesélnék, a Parádfürdői Állami Kórház nőgyógyászati kezelése.

„A nőgyógyászati gyógyfürdős kezelések alapja a vasas-timsós fürdővíz, ami speciálisan a gyulladásos kórképekben, a meddőség bizonyos formáiban, a petefészek működésének rendellenességeiben és hormonális diszfunkciók esetén, valamint nőgyógyászati műtét utáni állapotok gyógykezelésében lehet rendkívül hatásos.”

Meguntam, hogy tesztelésnek és mindenféle beavatkozásnak vagyok kitéve, úgy, hogy nem jártam körbe rendesen a témát. Ezért elkezdtem keresgetni csoportokban, blogokban, fórumukon, egészen addig, míg egy beszélgetésben rá nem akadtam erre a kórházra. Gyakorlatilag azonnal telefonáltam és egyből a főorvos urat kerestem. Aki készséges és segítőkész volt már a telefonhívás alapján is. Sajnos Parádfürdő nem a szomszédban van, de mindenképpen azt érzetem, hogy nem ülhetek, tétlenül tennem kell valamit, amiben tudok hinni. Kapaszkodót kerestem. Végülis meg is találtam orvosi háttér számomra elfogadható kezelésekkel. Ha csak abban segít, hogy a szervezetem valamelyest kipiheni magát és normalizálódik én már elértem, amiért idejöttem és elégedetten távozom. Ami egyébként így is lett. Ha egy kicsit is megtámogathatom a beavatkozásom sikerességét, már nem töltöttem tétlenül az ott eltöltött időt.

Nyilván kell az is, amit úgy nevezünk, hogy Lombik Bébi eljárás, nálam, aki fizikailag beteg, de ettől még szükségem van az érzésre, hogy minden tőlem telhetőt megtettem, hiszen senki nem teheti meg helyettem. Ez az én harcom, az én küzdelmem, az én csatám.

Dr. Suskó Mihály az egyik legjobb orvos, akit valaha láttam. Minden elfogultság nélkül az egyik legkiválóbb szakember, és ember. A fogadtatás igazán barátságos, mintha nem is egy kórházba érkezne az ember. Nagyon emberközpontú a Parádfürdői Állami Kórház, nekem nagyon szimpatikus.

Minden várakozásomat felülmúlva, olyan szobát sikerült kapnom OEP finanszírozott betegként, melyhez tartozott saját fürdő és toalett. Ez egy nagyon nagy előny. Fontos nézőpont én úgy érzem. A bútorok kissé régiesek, de nagyon jó állapotúak. Igazán nem lehet rá senkinek panasza. A szoba tág két ágyas, ami megint csak az ember kényelmét szolgálja. Hiszen jobb ketten szerintem, mint sokan egy szobában.

Wifi ingyenes. Nem mindig tökéletes, de van, és nem kell érte pluszban fizetni!

Étkezés: Kielégítő. Teljesen elfogadható, mint mennyiségre, mint minőségre.

Kezelések:

Hévézi iszap - térítésmentes!!!! - nagyon fontos.
Kádfürdők - térítésmentes!!!! - nagyon fontos.
Masszázs!!! - Térítésmentes!!! - nagyon fontos.

Ezeken kívül egyénre szabottan vannak egyéb kiegészítő kezelések is, a lényeg, hogy ezek hatásosak lehetnek egy olyan párnak, akik épp várnak a Lombikos időpontjukra.

Tehát összefoglalva, ha valaki a TB-s ellátást választja, tényleg ingyen van neki minden. Szerintem ez annak, aki sokat költ a Lombikra nagyon sokat jelent, hogy ilyen módon egy 3 hetes kezeléssel meg támogatható.
Este többnyire csend és nyugalom volt. Ami szintén nem elhanyagolható.

A csoportos torna nagyon hatásos. Főként kis létszámúak a csoportok mindenkihez van egy jó szavuk és elmondják, hogy mindenki csak annyit csináljon, amennyit bír.

A másik dolog, ami elnyerte a tetszésem, hogy a foglalkozások egy épületben vannak a szobákkal. Szerintem szuper, hogy nem kell kimenni az épületből. A téli időkben egy fürdő után átmenni egyikből a másikba szerintem nem lehet túl rózsás. Aki relaxációra vágyik annak ez a hely nagyon jó. A kötelező kendő, amit célszerű megvenni itt 350 ft.

Szívből ajánlom, és segítek bárkinek, akinek ezzel kapcsolatban kérdése van.

Sevi