•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Tóth Vera tollából – Ki a jó nő? II. rész.

Pár éve voltam Kínában.
Érezhetően nem szűrődött még át a nyugat minden törvénye.

A nagyon zárt világ és a megvonás miatti kíváncsiság az, mely miatt érdeklődve figyelik a világot a kínai emberek. A tinédzserlányok még mindig álmodoznak, kíváncsiak a világra, még szűzek, bájosak, félszegek, rajonganak, fogalmuk sincs, mi a tükörben fotózkodás, a sablon öltözködés. Lehet, hogy béna ruhákban járnak, de mindenkinek van saját stílusa. Elképesztő volt látni a tisztaságukat…

Szerencsére azért itthon is látok ilyen tinilányokat, és bizony nehéz dolguk van, ami a beilleszkedést illeti.

Akkor most ki az igazi nő?

Szerintem az igazi nő nem csinál semmit, nem vesz fel görcsös viselkedést, nyugodt, nem akar mindenáron kitűnni, különleges lenni, csak van, és tudja mi kell neki, tudja, mi az, amitől szép lehet kívül-belül. Izgalmas és egyszerre megnyugtató csak úgy vele lenni.
Jelen van benne az erő és a gyengédség, a tűz és a víz nyugtató zúgása, hullámzása, a virág illata; a báj, a nyugalom és a rátermettség, határozottság, kedvesség, tartás, büszkeség jellemzi.
Az igazi nő találékony, simulékony, óvatos, megfontolt, okos, tapasztalt, nyitott a tanulásra és mindenre. Aki mellett élvezed az életed, aki mindennek tud örülni, és még sorolhatnám.

Önfotó ide vagy oda, a valódi szépség nem ott kezdődik, nem a címlapokon fogod megtalálni, hanem magadban, mert isteni lény vagy, Isten benned van, s ez még arra is vonatkozik, aki azt hiszi, hogy a valódi érték a külsőben rejlik.
Meg kell találnunk magunkban az istenit, hagyni hadd jöjjenek s arassanak az érzelmek, a hormonok csak úgy sziporkázzanak, aztán engedjük a csendet, s engedjük el azt, hogy nem kell erőszakosan szerepelni ahhoz, hogy jó nőnek tartsanak.

Nem az az igazi csoda, akit aligbugyiban látunk pózolni a Facebookon, hanem az, mikor a nő, az anya 2 műszak után még megnézi gyermekét egy óvodai ünnepségen vagy elviszi az iskola utáni programjaira, és biztonságot sugároz, egy biztos helyet biztosít csemetéje számára... Ez nagyon nehéz, és ebben van az igazi érték.

Valakinek csak úgy megadja az Ég, és különösen nem kell semmit tennie ahhoz, hogy a nőies finomságai kijöjjenek, de valakinek igenis dolgoznia (nem erőszakkal) kell érte, hogy jó nő legyen. Csendet kell teremtenünk, gyakorolni gyengéd oldalunkat és nem lenni rest mutatni valódi énünket.

Lányok, lányok! Van, mikor nem érezzük, de igenis ott van bennünk a nagybetűs Nő... Fel a fejjel, mély levegő, mert olyan nincs, hogy a korod vagy bármi más miatt nem találhatod meg magadban! Koncentrálj befelé, és ne a külvilág alakítson, hanem legyetek egyensúlyban a környezetetekkel! Ha ez sikerül, megérted magad, és a lelked többé nem akar majd háborogni, csak elfogadja azt, aki vagy, és más, fontos dolgokra is tudsz majd fókuszálni. Én is ezt tanulom.

Ölelés: Vera

 

Kép: Norman Rockwell