•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Változások

Sanyargatja a nőket a 21. század, nade a férfiakat annál inkább. Mindegyünknek nehéz. Felborultak a szerepek, a férfiak egy része "elnőiesedett", anyabajokkal küzd, a nők pedig kezdik átvenni a férfiak szerepét, ezért a több millió éves elv megdőlni látszik, miszerint a nő a gyengébbik nem.

Mi a baj? Egyáltalán van, ami miatt aggódnunk kell?

 

Nagy lecke van feladva az emberiségnek, melyben óriási, gyökeres változásokra, változtatásra  készítenek fel az égiek. Kicsit spirituálisabban állok hozzá, mert néha nem találok rá kézzel fogható magyarázatot. Persze a rohanó világban egyre több munkaerőre van szükség és befogták a hölgyeket is, akik élvezik az efféle szabadságot, egyre nyíltabbak, önmaguk tudnak lenni, az ösztöneik jobban működnek, szóval persze, meg lehet magyarázni kézzel fogható dolgokkal is, de szerintem ez emberfeletti tempóban halad… 

Teszt, mely azt vizsgálja, mennyire tudunk nyitottak lenni, a több millió éves normákat felrúgni és újraírni az egészet.

Ugyanis azt gondolom, itt az ideje újraírni...

 Tóth Vera blogja

MOST  rajtunk a sor, mennyire vagyunk képesek elfogadni a szerepek cserélődését és mennyire tudunk kilépni a biztosból, a komfortzónánkból és elkezdeni újra és újra, kis halálokkal, újjászületésekkel élni az életünket. Az elme és a lélek barátságot köt.

Hú..Azért nagyon fárasztó az élet...:)

 

TÁRS

Nade, hogy lesz ebből rendes párkapcsolat?

Nem annyira bonyolult a válasz. Először is tudni kell, mit szeretnénk? Be kell vallanunk magunknak azt, hogy igenis: TÁRSRA van szükségünk, aki barát, szerető, pajtás, akivel megoszthatjuk életünk szépségeit, árnyoldalait. A hölgyek sokszor hangoztatják, hogy ők mennyire jól érzik magukat egyedül és nincs szükségük pasira, mert ők a harcos szinglik, akik mint a fekete özvegy, zabálják a férfiakat egy-egy buli alkalmával, majd reggel egyedül kelnek, vagy egy idegen helyen és lassan azt sem tudják, hol a talaj…Ideig-óráig mehet, jó buli, önbizalom növelés, de hosszútávon semmire nem vezet. Igenis meg kell tanulni egyedül jól érezni magunkat, de előbb-utóbb szükség van egy társra, akárki, akármit mond…. 

 Tóth Vera blogja

 

TÜRELEM

Egy társ nem jön óriás, nagy, kényszeres keresések közepette, nem a "görcsben" fog megérkezni. Akkor "csap le rád", mikor nem gondolnád… Lehet nem lesz rajtad smink, kócos leszel, izzadt és fáradt.

A tíz centis vakolat segíthet belül erőt nyerni, tartást ad, de a "szívügy" független ettől.

Persze a férfiaknak fontos, ki áll mellettük, tehát az alap ápoltság szinte elengedhetetlen és ez fordítva is igaz:-) 

 

NEM TERVEZHETÜNK ÖRÖKRE

 

Ez furcsán fog hangzani:

NE TERVEZZÜK ÖRÖKRE  a párkapcsolatunkat, mert az elveszíti intimitását.  A tudat, hogy bármikor vége lehet, megédesíti a dolgot, izgalmassá teszi...

Viszont ne  járjon azon a fejünk, hogy:  "nem akarom elveszíteni, nem akarom elveszíteni."

Ezzel veszíthetjük el partnerünket…

Mennyi nőt hallok úgy hozzáállni egy kapcsolathoz, hogy már az elején attól retteg, hogy valamikor vége lesz… Egyszer mindennek vége lesz.

 Tóth Vera blogja

 

HIT

Ebből adódóan a Hit az, amit még nagyon meg kell tanulni. Ha ez nincs meg, nem fog menni a párkapcsolat, mert a folyamatos bizalomhiány (ami az önbizalomhiány is egyben, feltéve, ha a párunk nem egy szélhámos) tönkreteszi, padlóra küldi párunkat és a párkapcsolatunkat is... Szóval hinni benne, megszeretni a nehézségeivel együtt, csodás tulajdonság, mely szabadabbá, feltétel nélkülivé teszi a viszonyt és valljuk be, a szenvedések kikerülése soha nem tesz jót az értékrendünknek, enélkül nem tudunk különbséget tenni jó és rossz, valóság és álom közt… 

 

ELENGEDÉS 

Tanuljunk meg ELENGEDNI  és elhinni, ha tényleg nekünk szánta a sors azt a pasit/nőt, akkor kikerülhetetlen, hogy összejöjjön, utánunk fogják dobni akkor is, ha menekülünk előle, mert az úgy van megírva…

Tehát relax hölgyeim, addig lakkozzuk ki a körmeinket és szórjuk csak a finom illatunkat. :) 

 

SZERETET

A kedvenc szavam : SZER-ETET (GYŰL-ÖLET) 

Gyönyörű nyelv a magyar! 

A szerelem szó értelmezése. 

Általában ezzel a fogalommal kapcsolatban vannak a legnagyobb félregondolások.

A szerelem egy fantasztikus dolog, de, ha  egyfolytában  éreznénk, belehalnánk, mert ez egy tudatmódosult állapot, amiben nehéz összpontosítani, figyelni. Ideig-óráig tart csak…

Mondják is ugye, hogy ez olyan, mint a rózsaszín köd. Nos, mikor elillan, akkor lesz bennünk egy letisztult érzés. Lehet aztán, hogy döbbenetünkre marad a nagy semmi, de az is valami a minden a semmi, a semmi a minden elve alapján. Ha az a valami a SZERETET, akkor ő a mi párunk, ha nem marad érzés, akkor felesleges erőltetni a dolgot. A biztos piszokba meg ne meneküljünk, mert nem érünk el vele semmit és csak magunkat csapjuk be. A szeretet az a dolog, ami bármit legyőz, ami bármit megold, örökké tart, gyógyít. A szeretetbe bátran kapaszkodhatunk, meghitté tudjuk varázsolni kapcsolatunkat azáltal, hogy az elmúló szerelemérzés hiánya már nem okoz pánikot, szorongást, mert tudjuk, a szeretet a legerősebb és bármiben a legerősebb, legcsodálatosabb érzés.

 http://otthonkommando.blog.hu/2013/06/18/otletes_foglalkozasok_gyerekeknek_nagy_melegben

Szóval ebben most mindegy ki a férfi és ki a nő, a lélek ugyanaz marad. A férfi, női szerepek pedig helyre fognak állni idővel, csak most feszegetve vannak a határok, felborult minden annak érdekében, hogy találjunk el magunkhoz, törjünk ki a kiszabott keretekből, ehhez kellenek a forradalmak belül. Fogadjuk el ezt és örüljünk a fénynek, a földnek, az éjszakának, a finom ételeknek, annak, hogy szépek vagyunk, hogy a fiúk is azok, és milyen csodálatos folyamatokon esünk át, tegyen ez minket nagyon boldoggá!

Érezzétek, hogy éltek függések nélkül és szenvedjetek, ha kell, mert megtehetitek. Mert mindent megtehettek:-)

A VILÁG A TIÉTEK! :-)

Vigyázzatok magatokra!

 

Szép formálódást! :)

 

 

Verajuska

 

Tóth Vera, 2004 "Év hangja"

Kép forrása: themagazine.styleanddirt.com, K.O.