•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Rágómakik kicsiknek

 

A fogak megjelenése egy rendkívül fájdalmas időszak lehet a kisbabák életében - és ugye a  kimerültségtől az anyukáékéban is. 
Míg vannak gyerekek, akiknek alig érzik meg a fogacskák kibújását, a többségnek meg kell küzdenie a kellemetlen érzéssel. Ez az időszak természetesen a kicsiknek a legrosszabb, hiszen fáradtak és nyűgösek, mert nem tudják kipihenni magukat. De nem szabad elfelejteni, hogy a szülőknek is kihívás, hogy kellő türelemmel legyenek és ébren is maradjanak vigasztalni a picit. A tehetetlenség érzése nagyon idegörlő, ezért 
szülőként bármit megtennének, hogy csökkentsük a baba fájdalmait. 
Erre a problémakörre jelentenek megoldást a Rágómakik, akik a kicsik legjobb barátai lehetnek. 
 
Mi ez, majom vagy játék?
Rágómaki nemcsak egy mutatós játék, ahogy első ránézésre tűnik. Kialakításának köszönhetően hatékonyan csillapítja a fájdalmat és fejleszti a motorikus képességeket is a piciknél Segítségével biztonságosan és higiénikusan vihető fel a fogíny gél is - szinte nem is tud róla a baba. Minden maki BPA mentes anyagokból készült, FDA és CE tanúsítvánnyal rendelkezik - ami igen ritkaság.
A maki család többféle típusból áll, hogy már az újszülött kortól a babák társa legyen. A készlet a RágóZoo tagjaival bővíthető, így valóban játékosan segíthetünk a gyerekeknek ebben a nehéz időszakban.

Ráadásul, a Biocote Antimicrobial technológia még könnyebbé teszi a higiénikus tisztítást és megelőzi a baktériumok elszaporodását a rágókán. Igen praktikussá teszi, hogy mosogató- és sterilizáló gépben is fertőtleníthető.
Vidám és trendi színekben kapható, akár hasznos kiegészítőkkel is, szóval jó ajándék lehet akár babalátogató ajándékba is. 
A "makik" hazai gazdája Math-Szabó Noémi, aki személyes indíttatásból találkozott ezekkel a játékos segítőtársakkal. 
3 hónapos volt első gyermeke, amikor náluk is elkezdődött a fogzás és az ezzel járó kellemetlen éjszakák és nappalok egymás utánja. 
Noémi így mesélt a makikkal való megismerkedéséről:

"Épp három hónapos volt a kisfiam, amikor egy külföldön (Spanyolországban) élő barátnőmtől rágómakit kapott ajándékba. Akkor már éreztük, hogy mocorognak a fogcsírák, és a nyáladzás is nagyon intenzív volt, egyértelműen láttuk és éreztük: beköszöntött a fogzás időszaka. A rágómakit tehát már a kezdetektől használtuk, onnantól hogy stabilan tudott fogni, a maki a mindennapjaink része lett, jött velünk mindenhova ez a zöld kis majmocska és  hatalmas segítség volt Olinak nemcsak a fogacskák áttörésekor, hanem az azt megelőző hetekben, hogy a sajgó duzzadt ínyét a dudoros fejű rágómakival tudta masszírozni. Nagyon ügyesen ráérzett magától, hogy oda helyezze, ahol éppen fáj neki – ezt én fogzássegítő gélekkel próbáltam segíteni, illetve gyakran hűtöttem a makit, hogy még hatásosabb legyen.

A kisebbik fiam most lesz 3 hónapos, a mini táncoló makit éppen most kezdi megfogni, úgyhogy újból készülünk a fogzásra, nagyon kíváncsi vagyok ezúttal hogy alakul majd… Az biztos, hogy a kicsi is már most "maki rajongó", az első dolog volt amit huzamosabb ideig meg tudott fogni. A mini rágómaki egyébként épp erre van kitalálva: a legkisebb mancsok is meg tudják ragadni, és a rajta lévő pöttyök-csíkok-dudorok segítik az érzékszervek fejlődését, kialakulását." - mondja Noémi boldog kétgyermekes édesanyaként.

 

Mitől jó egy vagy több maki a kigyerekes háznál? 
● Prémium termék, az élelmiszeriparban is használatos BPA mentes szilikonból készült, orvosilag ellenőrzött színezőanyaggal színezve.
● Már újszölött kortól egy aranyos játék, amit először meg tud fogni és biztonságosan szájába veheti a gyerkőc.
● Védőnők és konduktorok is ajánlják.
● A makifej hátulján lévő kis dudorok segítenek az íny masszírozásában, a fogíny gél felvitelében.
● A makifej kedves és barátságos, könnyebben elfogadják a babák, sőt a motiválhatja is őket a játékra, kúszásra.
● Nem üreges, kizárt, hogy penészedjen. Könnyen tisztítható mosogató- és sterilizálógépben. 
● Figyelemfelkeltő és trendi színekben készül, így akár egy kisebb makicsaládja is lehet a picinek, kiegészítőkkel
● A RágóZoo termékekkel további állatokkal bővíthető a kicsi első “állatkertje”.
● Extrém tartós, elnyűhetetlen, higiénikus több évig is, akár több tesó is használhatja