•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

A Hajdúszoboszlói Nőegylet: összetartozás és egymás segítése

A történelemből sok példás szervezetet ismerünk, nőket, akik egymást segítették és városok, tanulni vágyók, vagy rászorulók életét.

És most egy újabb csodás példáról szeretnék beszámolni nektek, ugyanis a tavalyi évben megalakult a Hajdúszoboszlói Nőegylet, 11 példás és összetartani vágyó erős nő segítségével egy csodás városból.

A Hajdúszoboszlói Nőegyletet Markovics Andrea hívta életre, aki a a Hajdúszoboszlói Sportfejlesztő Kft. ügyvezetője, mellette a Hajdúszoboszlói Bóbita Magánóvoda alapítója és nem mellesleg: háromszoros édesanya. Miért született meg ez a szervezet és miért van erre szükség ezekben a "válságos" időkben?

"Az egyik legfontosabb célom az volt, hogy elinduljon a kommunikáció a város nőtagjai között, segítsük egymást és őrizzük meg a hagyományokat" - mondja Andrea, aki aktív részese Hajdúszoboszló mindennapjainak. 

Melyek is a Hajdúszoboszló nőegylet céljai?

- Segítsék egymást a bizonytalanságokban, elakadásokban és inspirációt adjanak a másiknak

- Összefogva karitatív tevékenységet végezhessenek, az elesetteket segítsék

- Programokat kínáljanak a város anyáinak, lányainak

- Megőrizzék a hagyományokat, az értékeket, és ezeket tevőlegesen ápolják is

Tavaly indult a Nőegylet, de már nem tétlenkedtek, jótékonysági kabát gyűjtést szerveztek, hogy a térség rászorulói könnyebben átvészeljék ezt az időszakot és tele vannak tervekkel. 

Ki is az a 11 varázslatos, erős aktív és vidám nő Andrea mellett, aki az egyletet alkotja?

- Czegle - Pinczés Enikő: három gyermek édesanyja, feleség. A Hungarospa ZRt. vezérigazgatója, 15 éve vezető, született hajdúszoboszlói, akinek kiemelten fontos a város fejlődése.

- Kovács -Verdes Nikolett: három gyermek büszke édesanyja, egyéni vállalkozóként dolgozó nő, a Lighthouse Gastro Kft ügyvezetője és egyik tulajdonosa.
- Katona Mariann: két gyermek édesanyja, és egy tinilány nevelőanyukája. Ügyvezetője és tulajdonosa a helyi Szilfa étteremnek, valamint a bogácsi Ötfaház termálvizes panziónak.
- Czegédi - Silye Ilona: iskolái befejezése óta saját vállalkozásban dolgozik, szereti, hogy a maga ura tud lenni , így teljes értékű családanya és feleség.
- Holácsik Mariann: három gyerek édesanyja, aki 19 éve szociális területen dolgozik.
Jelenleg a Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjeként segít az arra rászorulóknak.
- Dr. Konkoly Tünde: egy gyermek édesanyja, a városban működő egyéni ügyvéd, társasági szakjogász. Korábban két évtizedig a Kabai Cukorgyár jogásza, a Szövetség a gyermekek bántalmazása ellen egyesület tagja, és a Gyermekeinkért-
Jövőnkért Alapítvány kuratóriumának tagja.
- Dr. Kovács Petronella:16 éve praktizáló háziorvos. 2014 óta él és dolgozik  Hajdúszoboszlón. Feladatának érzi a gyógyítás mellett az egészségnevelést és prevenciós oktatást valamint a nehéz sorsú emberek segítését is.
- Mátrai Erika: kétgyermekes családanya, feleség. A Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár gazdasági vezetője, mindennapi működésének aktív részese.
Tevékeny szülői munkaközösségi tag mindkét gyermeke osztályában.
- Hunyadi Györgyi: két felnőtt gyermek édesanyja, építészként tervezőirodát vezet, ahol a fiával is együtt terveznek. Hajdúszoboszló Város főépítészeként részt vesz az épített és a természeti környezetünk megóvásában és fejlesztésében.
- Arany-Dóró Kitti: két gyermek édesanyja, feleség. Magyar szakos tanárként, a diákönkormányzat vezetőjeként a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolában dolgozik..
A Hajdúszoboszlói Nőegylet február elején már meg is tartott első vacsoráját, amelyen az érdeklődő hölgyeknek beszámoltak tevékenységükről, és újabb célkitűzéseikről.
Az egyesület megalakulásának szükségessége már abból is látszik, hogy a tervezett 80 fővel ellentétben 130 nő vett részt a kellemes, vidám hangulatú estén és már várakozólista van a következő programra. (A finom ételeken kívül természetesen program is volt, pszichológussal a női szerepekről és egy férfi is énekelt a megjelent hölgyeknek, ami nem volt könnyű feladat, mert 130 nő energiája adódott össze aznap este)
Sok ilyen kezdeményezést még az országnak és éljenek a tevékeny, erős nők, tegyük jobbá a világot!