•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

A NATO kibervédelmén is dolgozott a magyar EURO ONE

Hazánkban számos olyan professzionális és nagy cég van, amelyik szolidan meghúzódik a háttérben, miközben világszínvonalú munkát végez. 

Ilyen az EURO ONE Számítástechnikai Zrt is., a Bravogroup Holding informatikai tevékenységekre szakosodott leányvállalata, mely 2021-ben ünnepelte alapításának 30. évfordulóját.

Az EURO ONE egyik fő területe az IT biztonsági rendszerek építése és a menedzselt biztonsági szolgáltatások nyújtása. (Ezen tevékenységében a legfontosabb stratégiai partnere az RSA Netwitness, az RSA pedig az EURO ONE-t a legfontosabb európai partnerei között tartja számon.)

Az EURO ONE Számítástechnikai Zrt-ről

Az 1991-ben alapított EURO ONE Számítástechnikai Zrt. a Bravogroup Holding informatikai

tevékenységekre szakosodott leányvállalataként tagja hazánk több mint 650 embert foglalkoztató, 130 Mrd árbevétellel rendelkező magyar tulajdonú infokommunikációs vállalatcsoportjának.

Az EURO ONE Számítástechnikai Zrt. a vállalati működés megbízható alapjait szolgáltatja, és az üzleti célok védelmét biztosítja, illetve küldetése a nagyvállalati működéshez szükséges infrastrukturális alapok (hálózat,biztonság, adatközpont, alkalmazási réteg) megbízható szállítása és üzemeltetése. Több évtizedes tapasztalata mellett 2022-ben már több mint 130 szakembert foglalkoztat és több mint 15 Mrd Forint éves árbevételt tervez erre az évre. 


A Netwitness a 2022-es Bravo Expo (a Bravogroup rendezvénye) helyszínén megrendezett sajtótájékoztatón adta át „Év EMEA-North régió partnere” díjat, amely különösen nagy elismerés és megtiszteltetés az EURO One számára.

Ennek apropója az is, amelyet exkluzív információként mondták el a sajtónak, hogy a közelmúlt egyik legnagyobb közös EURO ONE-Netwitness sikere egy, a NATO felkérésére elvégzett nemzetközi project, amelyben a Netwitness megoldásának felhasználásával emelték magasabb szintre a NATO kibervédelmét. Ezt az információt eddig nem oszthatta meg a vállalat a közönséggel, de büszkeségét nem kell tovább titkolnia. 

Az eseményen többek között az EURO ONE képviselője azt is elmondta, itt nem állnak meg.

"Újabb mérföldkőhöz érkeztünk el, amely nagy lépés az életünkben. A hazai szakmai és technológiai háttérre alapozva megnyitjuk az első külföldi kompetencia központunkat, melyben Netwitness alapokon kínálunk menedzselt biztonsági megoldásokat a régió ügyfeleinek. Ez Németországban lesz és izgatottan várjuk már az indulást." - mondta el Lesku Gergely az EURO ONE részéről.

A cég képviselője beszélt arról, hogy a Netwitness szeptember 5-én Európában is bejelentette az iparág legátfogóbb kiberbiztonsági XDR rendszerét, a Netwitness XDR 12-t, amely a világon egyedülálló megoldásokat tartalmaz.

Az XDR 12 Platform a piacon jelenleg fellehető rendszerek közül a legszélesebb körben gyűjt információkat a különböző alkalmazások és eszközök napló eseményeiről, a klienseken és
szervereken zajló belső folyamatokról, az IoT eszközökről és még a hálózati csomagokból is. Az így felépített egységes adatmodell tartalmát többek között mesterséges intelligencia és gépi tanulás alkalmazásával értékeli ki a rendszer, és ezekből generál riasztásokat a szakemberek részére, hogy a támadásokat valós időben kezelni tudják.


A rendszer egyik fő megkülönböztető erőssége, hogy mindenben a védekezést végző szakemberek keze alá dolgozik teljesen integrált képességeivel. Ez tényleg igazán különleges és egyedülálló.

Viselkedésmintákat értelmez, és képes ezekre automatikus válasz reakciókat adni. 

"Threat intelligence" platformja segítségével figyelembe vehetőek a hasonló támadások jegyei, ezáltal az unalmas, felesleges feladatok automatizálhatóak.
A frissített NetWitness XDR Platform a leggyorsabban találja meg az ismert és ismeretlen fenyegetéseket, és a legrövidebb észlelési és reagálási időket is produkálja, hogy a biztonsági
személyzet meg tudja előzni a támadókat, és át tudja venni a kezdeményezést.


A NetWitness egyébként, az RSA® Group üzletága, mely teljes körű és magas szinten skálázható fenyegetésérzékelési és -reagálási képességeket biztosít a szervezetek számára világszerte.

 

Sok-sok szakemberrel dolgozunk a háttérben azon, hogy a vállalatok számára még biztonságosabbá tehessük működésüket - mondta el zárszóként az EURO ONE vezetője.