•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Virágok arca- Zsolnai Krisztina, a Flowerfaces brand megálmodója

Zsolnai Krisztina vagyok, a Flowerfaces brand megálmodója és alkotója egy személyben. Virágokból, szirmokból, termésekből, levelekből és egyéb növényi részekből alkotok női arcokat, melyeket aztán megszemélyesít egy-egy általuk sugárzott női minőség.

A képek egyediségét az adja, hogy megalkotásuk közben nem rajzolok segédvonalakat, nincs előre megkreált vázlat és utólagos grafika sem. A mosolyt a szirmok vagy levelek formálják, a tekintetekből piciny bogyók, termések köszönnek vissza, a hajkorona milyenségének pedig csak a növények sokszínűsége szabhat határt.

Az országban egyedülállóként készítem ezeket a Virághölgyeket ezzel a különleges technikával.  A plusz eszközök (műanyag, textil, ragasztó, filc) mellőzése lehetővé teszi, hogy a munkafolyamat során használt növények aztán visszakerülhessenek a Földanyához, újra részt képezve az élet körforgásában. 

Ez a pillanat művészete, ugyanis ez a viráglady nagyon hamar „elhervad”, az arcvonások megváltoznak. A kész alkotást lefotózom, a képekből art printek illetve női felsők, táskák és egyéb termékek készülnek. 

Az első virágból készült női arcot egy nyaraláson pillantottam meg egy képeslapon. Magával ragadott a látvány, és többé nem eresztett. Pár hónap múlva elkészült három egyedi Virág Lady, majd egy kis kihagyás után újra felfedeztem a természet legszebb alkotásait, a virágokat, melyek újra női arcokká varázsolódtak a kezeim alatt.

A virágok színei és formái csodálatosak, magával ragadóak, és örömet adnak minden embernek. Még nem találkoztam senkivel, akit e megannyi szépség ne üdített volna! Akinek nem emelte volna a lelkét egy boldogabb, kellemesebb állapotba! 

Mikor gyermek voltam, a szüleim rendszeresen a Balaton parton dolgoztak. Minden nyaramat az óriási hajladozó nyárfák alatt töltöttem. A fáknak ezüstösen csillogtak a leveleik, ahogy a szellő mozgatta őket. Itt-ott átsütött rajtuk a napsugár. Csak néztem felfelé hanyatt fekve, és elmerengtem a rengeteg arcon, melyek kirajzolódtak a falevelek formáiból. A megannyi arc megannyi furcsa lényt takart. Manók, öreg bácsik, hol kedvesen, hol mogorván pillantottak vissza rám. De a női arcok soha nem akartak kiviláglani. A nők szépsége nem mutatkozott. 

Sok évet kellett várnom ezekre a gyönyörű Virág Hölgyekre, melyek most végre megmutatkoznak a növények csodás kombinációja által. Ők volnának az a sok szépséges nő, akik akkor annyira hiányoztak nekem. Most viszont eljöttek hozzám, hogy kiteljesedhessen a lelkemben ez a gyermekkori űr. 

A karantén sokunknak egy lelki befordulást hozott, a tehetetlenség érzésével. Az első mélypont után eldöntöttem, hogy én nem fogom elzárni magam a természettől. Ha én nem tudok kimenni hozzá, akkor őt hozom be a lakásomba.

Elindultam hát a kosarammal, és az engem megihlető szirmokat, leveleket és terméseket begyűjtöttem, majd elkészítettem egy újabb arcot.

Hihetetlen módon kikapcsolt az alkotás. Boldoggá tett, és a virágokból alakuló szépség lelkemnek egy húrját pendítette, melynek hangját  nagyon rég hallottam. Zenét akartam, harmóniát!

Ezért újabb alkotásba kezdtem, és újabb Virág Lady-k születtek.

Aztán a felgyűlt munkákat a privát facebook oldalamon osztottam meg, és olyan pozitív volt a fogadtatás, olyannyira bíztatóak voltak az ismerősök visszajelzései, hogy felbátorodtam, és újabbnál újabb női arc kelt életre a kedvenc virágkombinációimból.

A képeket aztán fotóztam, majd egy női pólóra és egy shopperre printeltettem őket. Egyre többen kerestek meg, és rendeltek tőlem táskát, női felsőt, vagy printet a képekből. Így aztán elkészült a webshopom, az Instagram és Facebook oldalam, és azóta folyamatosan alkotok növényekből, szirmokból, levelekből. 

Nagyon boldoggá tesz, hogy olyan dolgot hozhatok létre, melyeket szívesen vállalok a gyermekem előtt. Sőt, szeretem, ha a lányom és barátnői együtt alkotnak velem. Öröm számomra, hogy a szépségből szép születik újjá s minden megmaradhat önnön minőségében.

A virágok a világ egyik legszelídebb teremtményei, erre a szelídségre pedig nagy szüksége van most a világnak. Elsősorban a gyermekeknek, hogy úgy nőhessenek fel, hogy a finom kis lelküket ideje korán ne torpedózza a világ keményebb oldala. Ma már nem tudod úgy végig tolni a babakocsidat a városban, hogy ne bámuljon a gyermekre egy rém egy óriásplakátról, vagy egy agresszív hang ne kiabálna az utcán.

Azt kívánom, minél több olyan alkotás szülessen, amely támogatja a gyermekek növekedését, lelki érzékenységét és igényességét a szép iránt. Mert a szép az, ami érdek nélkül tetszik. Valami, ami magával ragad és gyönyörködtet.

 

Szeretettel: Flowerfaces