•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nők, mindannyian
    • Fenomena – Nőiesen okos, okosan nőies
728 x 90

Az új kedvenc

Minden kislány szeretett volna hercegnő lenni, és minden kislány szeretett volna néha, akár csak átmenetileg, de egy kastélyban élni. Ez biztos. Ez persze nem mindenkinek adatik meg, de szerencsére vannak kivételek.

Biztos Te is gondoltál már arra, hogy milyen lenne egy kiskastély új tulajdonosaként egy romos, pusztulásnak induló épületet önerőből felújítani. Biztos álmodtál már arról, hogy egy csodálatos tavaszi napon egyszer csak megpillantasz egy épületet, amely annyira magával ragad, hogy mindent feladva akarni akarod. Bármi áron. Persze nem mindenki ilyen szerencsés, de a napokban olvasott könyv főhőse az. Lina R. Breitkreutz, Az új kedvenc című könyvét olvastam.

Az első látásra ezoterikus könyvet rejtő borító szokatlan témájú, érdekes könyvet rejt, amelyről azt a fülest kaptam, hogy letehetetlen. És valóban, én is egy este olvastam ki. Nagyon izgalmas történet bontakozik ki az oldalakon, amely önmagában is megállná a helyét, azonban a tudatos álmodás szál még inkább érdekessé teszi a könyvet.

Nem akarom lelőni a sztorit, de az írónő–férj–kastély háromszög cselekmény, a múltba való kirándulás és lehetséges változtatása  izgalmas és hálás téma.

Összességében nagyon tetszett a könyv, és sajnáltam, hogy ilyen rövid lett a történet. Bár a szerzőnő ígéretet tett a folytatásra, én szívesen olvastam volna még, hogyan bontakozik ki a felújítási szál és vele együtt az ott éltek múltbeli alakjai.

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a történelmet, nem riad vissza a kalandoktól és a misztikumtól.