•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nők, mindannyian
    • Fenomena – Nőiesen okos, okosan nőies
728 x 90

Lohonyai Dóra: Karmaváltás

Egy mindenre elszánt anya ígéretet kap egy jó hírnevű, dél-indiai gurutól, hogy az meggyógyítja gyermekeit, ezért nekivág a nagy kalandnak egyedül három gyermekével és az autizmussal.

A tizenegy éves Kíra autista, figyelemzavaros és tikkel, kilenc éves öccse, Kende autista, enyhén értelmi fogyatékos, Tourette-szindrómás és figyelemzavaros. Kisöccsük, a nyolcéves Karsa tipikus fejlődésű, mégsem átlagos kisfiú.

A velük való élet önmagában is mindennapos kihívás. 2018 októberében egy évre Bangalore-ba költöznek négyen, új életet kezdenek egy teljesen más kultúrában, a jobb élet reményében. A gyerekek veleszületett nehézsége nem betegség, nem gyógyítható.

A guru mégis azt mondta, tud segíteni: karmaváltással. Sokaknak erőt, reményt és inspirációt adó, hol megnevettető, hol megríkató, mélyen őszinte napló ez, melyből nemcsak az autizmussal való mindennapos együttélés nehézségeibe pillanthatunk be humorral, hanem a dél-indiai életbe is.

A színes-szagos India szinte életre kel a történetet olvasván, és megtudhatjuk, milyen nőként egyedül egy teljesen más, számunkra egzotikus világban helytállni. Megismerhetjük egy hindu templom gurujának ősi gyógyító módszerét, mely ugyan végül nem működik az ígért formában a magyar gyerekekkel, mégis gyökerestül megváltozik a család élete azáltal, hogy minden szinten ki mertek mozdulni a komfortzónájukból.

A könyv a www.lohonyaidora.hu oldalon rendelhető meg, vagy a Líra, Libri, bookline-on és publio.hu-n is kapható héfőtől (2019.10.21.)