•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Nyári Színházi és Képzőművészeti Esték, a Nagymarosi Művészetoktatási Központban!

„Mesterek és Tanítványok „ címmel mutatkozott be a Nagymarosi Művészetoktatási Központ június 15-én, ahol képzőművészeti kiállítást és egy színházi összeállítást láthatott a közönség.

A tárlaton Döbrössi Adrienn és Gyarmati Károly alkotók portréi  voltak megtekinthetőek, valamint Halasi Horváth István magántulajdonban lévő  festményei.  Andor Edit a művészetoktatási központ vezetője, egy narrációval aláfestett tárlatvezetéssel kísérte végig az érdeklődőket, majd a kulturális este csúcspontjaként Karinthy Frigyes humoros jeleneteiből készült összeállítást és Herczeg Ferenc: Violante és a bíró című monodrámáját láthatta a nagyérdemű.

Mint Andor Edit elmondta, a THÉBA Művészeti Akadémia volt és jelenlegi növendékei mutatkoztak be a rögtönzött színpadon, akik itt a Művészetoktatási Központban tartották a próbákat.

Júliusban és augusztusban is tervezünk képzőművészeti és színházi estéket, kibővítve zeneművészettel, kis koncertekkel – tájékoztatott a Központ vezetője, és hozzátette:  Köszönettel tartozunk Nagymaros Város Önkormányzatának, akik mindvégig támogatták az itt folyó művészetoktatást. Fontosnak tartom, hogy mindazok a fiatalok, akik szeretnének megismerkedni az énekművészettel, táncművészettel, képzőművészettel,  színház-művészettel, a fotográfus tevékenységgel, vagy filmkészítéssel,  azoknak legyen erre  lehetőségük,  hiszen a mai fiatal generációknak, óriási szüksége van a művelődésre, kultúrára. Éppen ezért szerepel hosszú távú elképzeléseink közt, hogy Nagymaros, ne csak a turisztikai különlegességeiről legyen ismert, hanem  kulturális kínálatával is vonzza majd a nagyközönséget, váljon igazi művészeti centrummá.  E cél érdekében kiváló kapcsolatokat ápolunk a hozzánk hasonló művészeti iskolákkal, vagy a bemutatkozásokat lehetővé tevő színházakkal, mint a Kazán István Kamaraszínház, a Mindenki Színháza, az Ékszer Balett, a Komplex Dance Stúdió, vagy a Belvárosi Művészeti Egyesület.  

Az első nyári színházi és képzőművészeti esten közreműködtek Bander Adrienn, Faltusz Alexandra, Földvári Lilla, Gergely Zsófia, Ferencz Tamás, Babinecz István, Vári Kálmán, Nyírő András és Kovács Domonkos. Ők a színész szakvizsga után már a Mindenki Színháza tagjai, előadásaikról híreket kaphatunk  a www.mindenamiszinhaz.hu  weboldalon. Akik pedig szeretnének ellátogatni a következő kulturális estékre, azok kísérjék figyelemmel a Művészetoktatási Központ – Nagymaros  Facebook oldalt.

Ha a Nagymarosi Önkormányzat továbbra is támogatja a munkánkat, akkor folytatódhatnak a festő, fotós, énekes, színész  kurzusok, művészeti szakképzések – sorolta a terveket Andor Edit.

A kiállítás a héten megtekinthető szerdától péntekig 17-20 h között. 

Június 22-én 15 h kezdettel a  Finissage műsorán mini-koncerttel lépnek fel az énekesek, akik a Nagymarosi Művészetoktatási Központba jártak ének-órákra és a héten  tették le a szakvizsgát. Gratulálunk, és sok sikert kívánunk a fiatal pályakezdő művészeknek és a fejlődő Nagymarosi Művészetoktatási Központnak.