Hideg estéken mi is lenne jobb és hangulatosabb, mint az almagyertyák? Nem tart sokáig az elkészítésük, nem is tartós díszei az otthonnak – épp csak addig jók, amíg meg nem romlanak az almák.
Mindenesetre meleg szívvel ajánlom nektek elkészítésre, hiszen jókedvet varázsolnak, a mécsesek pislákolása nyugalommal tölt el!
Hozzávalók:
- alma (lehetőleg „laposabb" aljú, hogy nehogy feldőljön),
- teamécses,
- ceruza (Rotring!),
- szike.
Elkészítés:
1. A teamécsest szedd ki a fém tartójából, majd azt fejjel lefelé borítsd az alma tetejére.
2. A ceruzával karcold körbe a mécsestartót.
3. A szikével mélyen vágd ki a kört.
4. Kapard ki a kör alakú résből a gyümölcs húsát. Vágj bele keresztet, hogy könnyebben menjen, vagy használj kiskanalat.
5. Helyezd bele a mécsest, keresd meg a helyét, és gyújtsd meg.
forrás: Készítsd el!