Igazából valahol a rétes és a baklava között félúton helyezkedik el ez a sütemény. Lehet valami új nevet kellene kitalálnom neki. (Rétlava.) A diétázókat kérem, hogy ide se nézzenek, mert nem éppen diétás sütiről van szó. Nem túl bonyolult csak a réteslapok feltekerésénél kell figyelni.
Hozzávalók 3 rúdhoz:
- 9 réteslap
- tejföl
- napraforgóolaj
- 1 befőttes üvegnyi cseresznye
- cukor
- vaj
- vanília fagyi
1 tekercs 3 réteslapból készül el, én nem bajlódtam saját készítésűvel, boltban kaphatóval dolgoztam. Nedves konyharuhára 3 réteslapot tegyünk rá. Minden lapot külön-külön meg kell kenni tejfölös olajjal. (50-50%) A cseresznyét egy csíkba a tésztára, a szélétől kb. 5 centire halmozzuk fel. A konyharuha segítségével hajtsuk rá a tészta szélét a töltelékre, majd továbbra is a konyharuha segítségével tekerjük fel a lapokat. Végül a feltekert baklavákat tegyük egy alaposan kiolajozott tepsibe. A tetejét kenjük meg vajjal arra pedig szórjuk kristálycukrot. 25-30 percig süssük 180 fokra előmelegített sütőben. Vaníliafagyival tálaljuk.
Forrás: macskafogas.blogspot.hu