•  
    • Fenomena – A Világ, ahogy mi látjuk.
    • Fenomena – Mert Te is egy jelenség vagy.
    • Fenomena – Egyedi, mint mi, nõk, mindannyian
    • Fenomena – Nõiesen okos, okosan nõies
728 x 90

Cseresznyés baklava vaníliafagyival

Igazából valahol a rétes és a baklava között félúton helyezkedik el ez a sütemény. Lehet valami új nevet kellene kitalálnom neki. (Rétlava.) A diétázókat kérem, hogy ide se nézzenek, mert nem éppen diétás sütiről van szó. Nem túl bonyolult csak a réteslapok feltekerésénél kell figyelni.

Hozzávalók 3 rúdhoz: 
- 9 réteslap
- tejföl
- napraforgóolaj 

- 1 befőttes üvegnyi cseresznye
- cukor 
- vaj 
- vanília fagyi 

1 tekercs 3 réteslapból készül el, én nem bajlódtam saját készítésűvel, boltban kaphatóval dolgoztam. Nedves konyharuhára 3 réteslapot tegyünk rá. Minden lapot külön-külön meg kell kenni tejfölös olajjal. (50-50%) A cseresznyét egy csíkba a tésztára, a szélétől kb.  5 centire halmozzuk fel. A konyharuha segítségével hajtsuk rá a tészta szélét a töltelékre, majd továbbra is a konyharuha segítségével tekerjük fel a lapokat. Végül a feltekert baklavákat tegyük egy alaposan kiolajozott tepsibe. A tetejét kenjük meg vajjal arra pedig szórjuk kristálycukrot. 25-30 percig süssük 180 fokra előmelegített sütőben. Vaníliafagyival tálaljuk.

Forrás: macskafogas.blogspot.hu